Marillion mängib Nokias hiljukesi

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Steve Hhogarth.
Steve Hhogarth. Foto: www.stevehogarth.com/

Maailmakuulus Inglise kollektiiv Marillion on esimene rokkbänd, kes mängib uues Solarise keskuses avatavas 1830kohalises Nokia kontserdimaja saalis. Marillion esineb akustilise kontsertkavaga „Less is More" 8. novembril.

„Marillion lööb läikima oma lood algusaastatest kuni tänapäevani ja esitab neid uues akustilises kuues," on öelnud bändi kitarrist Steve Rothery, kelle sõnul pole osa neist lugudest kunagi akustiliselt esitatud, nii et neile tuleb anda uus arranžeering ja kõlavärv.
„Ootame ka ise põnevusega, et istuvale publikule intiimses õhkkonnas mängida," lisas Rothery.

Akustilise kontserttuuri „Less is More" käigus esineb bänd enamikus Euroopa riikides. Paljudes kohtades toimuvad kontserdid ka kirikutes ja teatrites.

Tallinna esinemise kuupäeva valikul arvestati eelkõige võimalusega esineda regiooni modernseimas saalis.

Marillion tuli kokku 1979. aastal Inglismaal, saades oma nime J.R.R. Tolkieni romaani pealkirjast "Silmarillion". Tuntus kogunes kiiresti kaheksakümnendate algul maailmas leviva progressiivse roki taastuleku najal. Suuresti tänu sellele oli Marillioni algusaastate looming mõjutatud selliste progeroki gigantide nagu Genesis, Yes, Rush ja Pink Floyd muusikast.

Kui aastal 1988 lahkus pärast nelja stuudioalbumit bändist laulja Fish, tuli tema asemele karismaatiline Steve Hogarth ning tõi bändi uue südame ja energia. Alates sellest hetkest pole Marillioni koosseis muutunud: Steve Hogarth (laul), Steve Rothery (kitarr), Mark Kelly (klahvpillid), Pete Trewavas (bass), Ian Mosley (trummid).

Marillion on andnud välja 14 stuudioalbumit, kontsert- ja kogumikalbumeid. Neist edukaim on aastast 1985 "Misplaced Childhood", mis jõudis Inglise plaadimüügitabelis esimesele kohale ja mille hittsingel "Kayleigh" oli singlitabeli tippudes nii Inglismaal kui USAs.

Eestis on Marillion varemgi mänginud: 1993. aastal oli bänd "Rock Summeri" peaesineja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles