KOLMAPÄEV, 30. september

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg

Kl 11 ja 13 Paide kultuurikeskuse suures saalis Kuressaare Linnateatri lasteetendus «Unenägu».


Mis saab siis, kui unenägu ongi nagu päriselu?

Kui ärgates eladki unenäos, kus näiteks koerad ja kassid räägivad? Kas suured inimesed tõesti ei oska teha väikeste laste asju nõndamoodi, nagu lapsed seda oskavad?

Nii juhtub ühe suure inimesega, kes avastab, et tegelikult unenägu ongi päris, kus loomad oskavad rääkida ja kunagi nii olulised asjad, mis praegu juba meelest läinud, tulevad jälle meelde. Kahju, et paljud asjad suureks saades meelest ära lähevad. Lavalugu muusika ja lauludega lastele ja nende vanematele.
Kirjutas Aarne Mägi, lavastaja Aare Toikka, lavakujunduse ja laululood mõtles välja Kaspar Jancis.
Osalevad Lee Trei, Jörgen Liik, Hannes Prikk, Kaspar Jancis, Aarne Mägi
Etenduse kestvus 55 min, soovitatav alates 5. eluaastast.
Pilet 50 kr.

Kl 18.30 Paide raekojas ajalooõhtu. Ajalooõhtu korraldaja Rainer Eidemiller teeb ülevaate Paidele linnaõiguste andmisest enam kui 700 aastat tagasi ning räägib ka Liivi sõjast ning selle mõjudest Paidele.
Ajaloolane Kalle Kroon teeb ülevaate Paide vallimäe bastionaalsüsteemist ning Rünno Vissak, kes uuris vallimäe nõlvu georadariga, räägib sellest, mida georadari uuringutest bastionite osas välja võib lugeda.
Lisaks ettekannetele saab kuulata Paide muusikakooli õpilaste esinemist ning turgutada vaimu ja kinnitada keha kohvi ning suupistetega.
Üritus on kõigile tasuta.

Kl 19 Paide kultuurikeskuses film «Reegliteta võitlus». Pilet 35 ja 40 kr.

NÄITUSED
Türi muuseumis
Anneli Paasi ja Imbi Karu vildist ehete näitus.
Eesti Ringhäälingumuuseumis
Näitus «Reporter oli Lembit Lauri», püsinäitus «Ringhääling».
Järvamaa Muuseumis
25.novembrini avatud näitus Järvakandis toimunud üle-eestilise õpilastööde konkursi «Minu klaas 2009» parimatest töödest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles