Viljandis kestab kitarrifestival

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andreas Öberg
Andreas Öberg Foto: Erakogu

Teisipäevast laupäevani kestab Viljandis teine improvisatsioonilise kitarri festival.


Festivali eesmärk on edendada improvisatsioonilist ja stiiliülest kitarrimängu ning korraldajad Ain Agan, Aleksei Saks ja Robert Jürjendal usuvad, et uue festivaliga on õnnestunud mängijatele luua koondatud väljund.

Kitarrifestivali peaesineja on Paul Bollenback Ameerikast koos Raul Söödi kvartetiga. Üles astuvad veel kitarrivirtuoosid Andreas Öberg Rootsist ja Teemu Viinikainen Soomest, Rootsi-Taani-Eesti trio Dynamite Vikings, Riho Sibul Electric Trioga, Andre Maaker, Šveitsi löökpillimängija Andi Pupato koos duoga UMA ning eelmise aasta publikulemmikuks pärjatud Jalmar Vabarna Viljandi Guitar Trio ridades.

Festival tutvustab igal aastal kitarri sugulaspille ning seekord tuleb Viljandisse tunnustatud pipa-mängija Lan Weiwei Hiinast.

Mittetulundusühing Viljandi Kitarrifestival annab välja iga-aastast Tiit Pauluse nimelist noore kitarrimängija preemiat, mis aitab ühel väljapaistval Eesti noorel muusikul ennast kitarriõpingute alal täiendada. Eelmisel aastal osutus selleks Virgo Sillamaa.

Korraldajad soovivad festivalil koondada meistrikursustele kitarritudengeid Eestist, Lätist, Leedust, Soomest, Venemaalt ja Rootsist. Toimuvad veel jämmid, näidatakse õpitubade omandatut ning esinevad tudengiprojektid ja festivali kitarriorkester.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles