Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
/nginx/o/2009/09/21/238325t1hfdda.jpg)
4 dl kaerahelbeid
2 dl jahu
0,5 tl soodat
1,25 dl suhkrut
3 muna
1 dl piima
3 dl hapukoort
1 l õunatükikesi
Kate
õunaviile
2 spl mett
Purusta kaerahelbed köögikombainis peeneks. Klopi munad kahvliga lahti, lisa suhkur, purustatud kaerahelbed, soodaga segatud jahu, hapukoor ja piim ning sega läbi.
Lisa väiksed õunatükid, sega, tõsta küpsetuspaberiga kaetud ümmargusse koogivormi. Kata koogi pealispind õunaviiludega, vala üle vedelaks sulatatud meega.
Küpseta 200-kraadise ahju keskmises osas 45 minutit, kuni puutikuga katsudes jääb tikk puhtaks.
Ilmselt õuna ja mee kooslus tekitas valmis koogil maitse nagu oleks tegu pirnikoogiga.