«Foobia» võitles maohirmuga

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Jõekalda saatesarjas «Foobia»
Kristjan Jõekalda saatesarjas «Foobia» Foto: Kanal 2

Pühapäevaõhtune Kristjan Jõekalda juhitud Kanal 2 saade «Foobia» keskendus ofidiofoobiale.

Avasaates otsisid arahnofoobia vastu abi Vivan, Maarja, Katrin ja saatejuht Kristjan. Nüüd ootas neid viimane ja kõige raskem ülesanne - nad pidid korjama välja kümme münti terraariumist, kus olid elus ämblikud. «Ega see meeldiv tunne ole, aga hirm läheb iga mündiga aina väiksemaks,» tunnistas Kristjan. Ka tüdrukud said ülesandega hakkama. «See on nii müstiline asi, et kui ise kõrvalt ei näeks, ei usuks seda,» märkis Kristjan.

Tänases saates rääkisid oma murest Kadri ja Kadi-Regle, kelle õudusunenäoks on maod. Kadi-Regle elas lapsepõlves Pärnumaal ja kuna seal oli raba lähedal, liikus seal hulgaliselt rästikuid. Teda ehmatas kivihunnikul lebanud madu, keda ta alguses ei märganud.

Kadri hirm sai alguse sellest, kui käis rattaga sõitmas ja tee peal oli auto all viga saanud rästik. Vend arvas, et madu on surnud, ja viskas selle kogemata rattakodaratesse, kus rästik aga liigutama hakkas.

Kadri ja Kadi esimene ühine eksponeerimisülesanne oli katsuda midagi maosarnast - nad pidid maast välja kaevama ja kätte võtma kümme vihmaussi. Kadri jaoks oli see ülesanne raskem. «Otsaesise võtab higises. Ma lähen pingesse,» ütles Kadri, kui ussikesed mööda kätt üles ronisid.

Järgmises ülesandes läksid foobikud metsa, kus pidid korjama kukeseeni. Seente vahele peideti madudepilte, mida pidid lisaks seentele korjama. Kadri tunnistas, et ülesanne oli raskem, kui arvas. Kadi käis viimati metsas mitu aastat tagasi ja oli nüüd metsast välja tulles nutu ääre peal, sest oli õnnelik, et välja sai sealt.

Siis suunduti mere äärde, kus harjutati maoga kokkupuutumis angerja peal. Tüdrukutel oli ärevustase juba paljast mõttest kõrgel. «Natuke tekitas hirmu, aga ma teadsin, et ta on kala,» kommenteeris Kadi. Kadri, kes tõotas alguses, et ei puuduta angerjat kindlasti, suutis lõpuks kala kätte võtta.

Viimaks ootasid tüdrukuid ees loomaaia pärismaod. Kadi oli surmani hirmunud ja valas krokodillipisaraid, kuid Kadri võttis zooloog Aleksei Turovski julgustusel mao kätte. Pikapeale õnnestus see ka hirmust väriseval Kadil. Mõlemad tüdrukud said oma ülearusest kartusest lahti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles