Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Suitsupeekoni-šampinjoni risotto

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Suitsupeekoni-šampinjoni risotto.
Suitsupeekoni-šampinjoni risotto. Foto: Toomas Tamm

Risotto on klassikaline Itaalia roog, mida rikastatakse mereandide, kana, singi, köögiviljade, seente, juustu ja ürtidega.

Risotto valmistamiseks kasutatakse spetsiaalset risotto riisi ja valget veini, mis annab toidule kreemja konsistentsi. Kõikidele risottodele on omane puljongi lisamine riisile vähehaaval sedamööda, kuidas see jõuab riisi imenduda.

Täna proovime valmistada suitsusingi šampinjoni risottot. Meeldivaid toiduelamusi

Suitsupeekoni-šampinjoni risotto

4 portsu

Suitsupeekonit 200 g, šampinjoni 200 g, 1 sibul, 1 küüslauguküüs, risotto riisi 250 g, parmesani 50 g, 1 tl pestokastet, kanapuljongit, valget veini 100 ml, 1 sl oliiviõli.

Tükeldatud sibul ja küüslauk kuumuta koos oliiviõliga klaasjalt läbipaistvaks. Lisa riis ja kuumuta veel veidi.

Lisa vein ja kuumuta, kuni vein on aurustunud. Kalla riisile osa kanapuljongit, nii et see kataks riisi. Kuumuta segades, kuni puljong on aurustunud. Lisa puljongit seni, kuni riis on pehme ja vedelik aurustunud. Lisa risottole maitseks pestokastet, riivitud parmesani juustu ja koort.

Tükelda šampinjonid ja peekon ning prae pannil krõbedaks. Maitsesta soola ja värskelt jahvatatud pipraga.

Serveeri risotto koos praetud peekoni ja šampinjonidega.

Märksõnad

Tagasi üles