«Mida teie arvate?»: frikadellisupiga ämm või daam koerakesega

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maire Aunaste
Maire Aunaste Foto: Elmo Riig / Sakala

Maire Aunaste tänaõhtuse saate peategelaseks oli ema ehk ämm. Kui Aunaste ise pidi algatuseks tunnistama, et kõik tema ämmad on liiga toredad olnud, siis mida teie arvate?


Ämm on mehele abielus hirmutavaks meeldetuletuseks, et see ikka õiget rada käiks, arvas Heinz Valk.

Daamile on omane, et ta oma põhimõtetest ei loobu ning ta säilitab soliidsuse ka siis, kui minia majja tuleb, iseloomustab Maaja Kallast ühe õige ämma suhtumist.

Mida aga teha siis, kui ämm on liiga lahke? Esimeses elust võetud episoodis on naine-mees end just mõnusalt sisse sättinud, kui uksest sajab sisse frikadellisupiga ämm. 

Ootamatu külaline käsutab «noored» suppi sööma, manitseb neid pesemata nõude pärast ja uurib, millal need viimati lilli kastsid. Et seejärel telekas lemmikseriaali peale keerata.

Ott Kiivikas nendib selle loo peale, et temal on oma ukraina ämmaga küll vedanud.

Eksperditoolis istuv Jürgen Rooste tänab õnne, et näiteks tema ema ei huvitu eriti praadimisest ja küpsetamisest ja seega noori köögis õpetama ei kipu.

Kas on aga tõsi, et miniatega hoitakse rohkem distantsi kui väimeestega? Seda kinnitab vähemalt üks stuudios sõna saanud ämmadest.

Teises episoodis astub ootamatult sisse naise ema, peen proua, kes noortele hoidmiseks oma sülekoerakese tahab usaldada. Tütar on varmalt nõus, kuigi eelnevalt tegid nad mehega hoopis teisi plaane. Loomulikult on mees tusane ning see ei jää ka ämmal märkamata, kes lahkudes väimehe kohta paar sapist kommentaari poetab.

Lugu kommenteerides ütleb Maaja Kallast, et kõik probleemid tekivad siis, kui elu on korraldamata ning soovitab vajalikud käigud üksteisega varakult kokku leppida - siis ei teki ka konflikte.

Kolmandas episoodis on naine ämma pidevast läbihüppamisest ja asjade ümberpaigutamisest väsinud ning võtab mehega ette tõsise vestluse. Kas kolivad nad minema või lähevad üldse lahku. Keset ööd hiilib aga pimedasse magamistuppa taskulambiga ämm, et vaadata, kas noortel tekid ikka peal on.

Ega keegi teisele ju halba ei taha, mõtiskleb Heinz Valk agara ämma teemal, kuid liiga palju õnne ei ole ka hea. 

Mida teha siis, kui mehel üle viskab? Ott Kiivika soovitus meestele on: minge trenni, elage end seal välja.

Ekspert Ülli Kukumägi annab lihtsa retsepti: tõmmake piirid maha, ärge hävitage üksteist ja vajadusel vahetaga kas või lukud ära. 

Maaja Kallasti peamine nõu ämmadele on aga see: õppige mitte nägema. Isegi kui näed miniat mõne mehega baaris, siis ole vait ja minia on sulle surmalaupäevani tänulik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles