The Belka esitleb uut albumit

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
The Belka tähistab oma 15. tegutsemisaastat.
The Belka tähistab oma 15. tegutsemisaastat. Foto: promo

Täna esitleb Pärnu legendaarseim punk-rokkbänd The Belka koos Crampiga Tallinnas

klubis Tapper

oma kolmandat albumit "Kiviaeg".

Plaadi salvestamise ajal The Belkaga liitunud kitarrist Marvini sõnul on "Kiviaeg" ääretult mitmekülgne plaat, kuhu on pandud elemente eri žanritest: kerget funky't, sepultura elemente ja poppi, mis on sulandunud tervikuks.

"Palju ideid jäi välja, sest need ei sobinud tervikuga kokku," lausus Marvin. "Plaat on enda jaoks huvitav, sest mitmekülgsust on sel palju."

Bändi juhtfiguuri Belka kinnitusel on "Kiviaeg" ansambli varasema loominguga võrreldes kõvasti täiskasvanulikum, selline pearl-jam/grunge.

Plaadil olevast 14 loost kümne sõnad kirjutas Belka, nelja loo sõnad on teistelt autoritelt. Nii leiab plaadilt Tommyboy kirjutatud sõnad "Pool poolest" ja Mari-Leen Toome teksti "Üledoos".

Peale selle kasutas The Belka Jüri Kaldmaa luuletust "Oaas" ja Tiina Kalderi luuletust "Üle jääb rääkida tõtt".

"Kõik lood tunduvad sünged, neil on sotsiaalne alatoon Eesti elust," märkis Marvin. "Samal ajal on tekstid intelligentsed ja pakuvad mõtlemisainet."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles