Tallinnas lõigati kahesoolist kassi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kass.
Kass. Foto: Internet

Nõmme loomakliiniku arst Ursula Mesikäpp opereeris 6. juunil kahesoolist kassi. Tegu on väga haruldase eksemplariga. Ursula sõnul ei ole ta kuulnud, et Eestis oleks varem nii emas- kui ka isaslooma tunnustega kassi sündinud.




«Minu praktikas on see tõesti esimene juhtum,» rääkis Mesikäpp Elu24.ee’le. Kassi praegune perenaine tõi täna oma lemmiku kastreerimisele, kuna loom hakkas levitama kõutsile iseloomulikke aroome.



«Kassil on isaslooma suguelundid ja tuli ta kastreerida. Samuti on tal emaslooma suguorganid, kuid kuna ta arvatavasti paljuneda ei saa, siis steriliseerimiseks otsest vajadust pole,» sõnas Mesikäpp.



Kuigi looma isassuguelundid on domineerivad, pissib ta nagu emane ja ka pisike kasv viitab emaskiisu tunnustele. Saba on tal hästi lühike ja otsast veidi krussis, nagu mõnikord siiamitel.



Vanust on kassil veidi alla aasta. Ta leiti ühest keldrist koos kahe õe-vennaga. Ka teised kiisud on veidi väikesed ja lühikese sabaga, kuid neil on kindel sugu.




Vahva kahesooline kiisu otsib endale head peremeest. Lisainformatsiooni annab Nõmme loomakliiniku arst, Ursula Mesikäpp telefonil 56154455.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles