Kunstküüned - ohtlik ja valus ilu?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valus ilu
Valus ilu Foto: PantherMedia / Scanpix

Kunstküüsi kandnud 27-aastase tallinlanna kollaseks ja mustjassiniseks tõmbunud pärisküüned sundisid teda lõpuks nahaarstilt abi otsima.


Paar aastat nii geel- kui akrüülküüsi kandnud naisel diagnoositi onühholüüs ehk küünelahusus, küünte all oli põletik ning küünt ja nahka koos hoidvad küünesillad hävinenud, kirjutab Õhtuleht.

Hirmutava kogemuse saanud ja nüüd hoolega küüsi raviv naine ei tohi kokku puutuda mitte mingisuguse keemiaga ning peab nii nõude kui ka pea pesemiseks kummikindad kätte panema, kunstküüsi ta enam panna ei tohi.

Haiguse täpset põhjust on tagantjärele raske kindlaks teha, kuid oma osa võis olla nii algaja küünetehniku liiga õhukeseks viilitud küüntel, naise liiga õrnal küünematerjalil või arvutiklaviatuuril tippides tekkinud traumadel.

Kuus aastat küünetehnikuna töötanud Angela Anton paneb naistele südamele, et need tundmatule ja isehakanud küünetehnikule kogenud spetsialisti eelistaksid, kes võimalikke ohte vältida ja nende eest ka hoiatada oskab.

Millised on sinu kogemused kunstküüntega?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles