Tarvo Krall hakkab koolipapaks

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarvo Krall
Tarvo Krall Foto: Raigo Pajula

Tuntud näitleja Krall lõi PolygonTeatri juurde noorte teatrikooli TeatriPolygon, mis hakkab tegutsema Tallinna kunstigümnaasiumis.


«Ausalt öeldes kavatseme endale järelkasvu kasvatada,» ütles Krall kooli asutamise motiivide kohta. «Nii teatripoolset kui vaatajapoolset. Isegi olen välja kasvanud kooliteatrisüsteemist ja tean, kuidas see mõjus minu vaimule, ihule, kerele... Teatrimaailm on väga salakaval, kui astud sammu, siis imeb täiega!»

Loodavasse kooli oodatakse 12-18-aastasi noori, õpiaeg kestab kuus aastat. Kralli sõnul peaks tsükliline õpe andma tugeva tausta ja nn käsitööoskuse, mida võib kasutada, kui noor soovib edasi õppida mõnes kõrgemas lavakoolis. «Näitlejaid me otseselt ette ei valmista, aga me anname väga hea põhja, et noorest võiks tulevikus näitleja saada,» rõhutas Krall.

Krall ise jääb koolidirektoriks: «Mina õpetada ei oska. Aga meil on olemas väga head ja lahedad õpetajad, nagu Virko Annus, Tamur Tohver, Gert Raudsepp ja teised. Ega see ainult teatriga ei piirdu, Päär Pärenson näiteks annab liikumist ja Reet Aus kostüümi ja lavakujunduse ala.»

Üleeile toimunud esimesse sisseastumisvooru tuli 42 noort inimest, aga neist vaid kaks olid poisid. «Hea meelega ootame just poisse, aga ma saan aru, et poiste teatrihuvi algab alles kuskil gümnaasiumi esimeses klassis,» ütles Krall. «Kokku plaanime teha neli viieteistkümneliikmelist gruppi.»

Täna, 17. septembril toimuvad sisseastumiskatsed Tallinna kunstigümnaasiumis Kopli 102a. Kell 16.00 on oodatud noored alates 10. eluaastast ja kell 18.00 15-aastased ja vanemad teatrihuvilised.

«Kuna riik ega linn huvikoole ei toeta, jääb kogu õpiraha lastevanemate kanda. Ühe kuu õppemaks on 480 krooni kuus,» rääkis koolijuht. «Aga kuna meie õppekava on haridusministeeriumi poolt kinnitatud, siis saab selle summa pealt maksusoodustust.»

Lähemat teavet saab teatrikooli kohta siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles