Lapin avaldas Volkonskile armastust

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Volkonski raamatu esitlus von Krahli teatri baaris.
Peeter Volkonski raamatu esitlus von Krahli teatri baaris. Foto: Karli Saul

Näitleja, muusiku ning kirjaniku Peeter Volkonski raamatu «ISBN: 978-9985-9980-6-9» esitlusele von Krahli teatri baari kogunesid Eesti arhitektuuri-, muusika-, kunsti- ja kirjandusmaailma korüfeed.


Raamatu ilmumise puhul õnnitles tuntud modernist Leo Lapin Volkonskit südamliku venekeelse tervituskõnega, mis lõppes kuuma kallistuse ja kirgliku hüüdega «Ja tebja lubljuuu!» Lapin põhjendas oma keelevalikut ning kirge sellega, et nad mõlemad on vene kultuuri suured austajad.

Esitlusele kogunesid kogenud vana kooli mehed, enamasti väärikate hallide habemetega isandad, ettenägelikult juba veerand tundi enne algust ja õigesti tegid. Nii said nad meistri autogrammi ja igaühele personaalse luuletuse, mõttetera või haiku ilma erilise sabatamiseta kätte.

Kohal viibisid näiteks sellised persoonid nagu Leo Lapin (tuntud ka kui luuletaja Albert Trapeež), kunstikoguja Matti Milius, kinomees Artur Talvik, teatrikunstnik ja muusik Hardi Volmer, Viskiklubi president Toomas Tiivel, kitarrist Riho Sibul, rockmuusik Kõmmari, pungi-isa Villu, muusik Jaak Johanson ja paljud teised kultuuritaeva tähed.

Värsket üllitist sirvivate ja omavahel tunnustavaid kommentaare pillavate külaliste vestlust ilmestasid maestro Lapini vaimustatud hüüatused ja lahke naer: «Ilgelt rõve! Mašake! Ha-ha-haa!»

Järgnesid austusavaldused ning pidukõned. Ametliku osa lõpus teadustas Volkonski: «Joomapidu ei oota!», misjärel külalised kosutasid end kauaoodatud kilu- ning heeringavõileibadega.

Akadeemilise hilinemisega saabus noorem põlvkond, näiteks Jürgen Rooste jõugu punkarite eesotsas. Kähku nööpisid punkarid lahti esimese liitrise viinapudeli ja tühjendasid selle loetud minutite jooksul.

Koosviibimine kulges soojas ja sõbralikus õhkkonnas ja seda kaunistasid vaimuvalge vestlus ning spontaansed luuletused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles