Pärnus esineb Euroopa nimekamaid beatbox'iartiste

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dub FX esineb Pärnu kontserdimajas 16. oktoobril.
Dub FX esineb Pärnu kontserdimajas 16. oktoobril. Foto: http://www.myspace.com/dubafex

Reedel, 16. oktoobril astub Pärnu kontserdimajas üles Euroopa üks tuntumaid

beatbox

'iartiste Dub FX, esitledes oma uut plaati "Everythinks a Ripple".

Kontserdi üks korraldajaid Anton Raudkivi osaühingust Pimp Productions märkis, et tänavaesinejast virtuoos annab Eestis esimest korda soolokontserdi, mida vürtsitavad erilised valgus- ja videoinstallatsioonid.

Benjamin Stanford esinejanimega Dub FX on artist, kes tuuritab mööda Euroopat ja annab

live

-esinemisi, jättes kõrvale kõik muusikalised instrumendid ja kasutades vaid oma häälelisi oskusi. Dub FX ei tee koostööd suurte plaadifirmadega ja tal ei ole produtsenti - ta eelistab vaba ja loomingulist lähenemist.

Dub FXi muusikas on nii meloodiat kui rütmi, põimitud on lüüriline viis ja tantsuline stiil. Ühe mehena suudab ta luua muusika, mida pillidel mängiks terve ansambel.

Dub FX on sündinud Austraalias Melbourne'is austraallasest isa ja itaallasest ema peres. Laulmisega hakkas ta tegelema 14aastaselt.

Esimese tehnilise vahendi, pedaalefektide instrumendi ostis Benjamin 18aastaselt. Hiljem tuli lisaks vaid mikrofon. Nüüdseks on värvikama helipildi saavutamiseks lisandunud loop-station, mis võimaldab helidel kordama jääda ja neid salvestada.

Esinemisi alustas noormees Itaalia väikelinnas Toscanas. Edasi liikus ta Inglismaale, kus sai oma esinejanime Dub FX. Varasemalt tunti teda lihtsalt eesnime Benjamini järgi. Hiljem on ta rännanud läbi enamiku Euroopa maadest ja suurematest linnadest ning esinenud nii tänava ääres kui suurtel festivalidel.

Eestit külastab Dub FX teist korda. Eelmisel suvel andis mees kontserdi nii Tallinna vanalinnas kui Pärnu rannas.

"Ma armastan Eestit, eriti Tallinna, mis meenutab mulle mu kodulinna Melbourne'i", ütles Dub FX. "Pärnus meeldis mulle väga rand, aga ka Tolkuse - selline loodus ja ilu võtsid lihtsalt hingetuks".

Kuigi Dub FXi plaanid on paigas juba märtsikuuni, tekitas ta endale vaba nädalavahetuse, et külastada taas Eestit ja Pärnut.

"Eestlased, kes on pealtnäha väga kinnised inimesed, on minu meelest üks lahedamaid ja seltsivamaid rahvaid üldse, neile laulda on mulle au," ütles ta.

Kontserdi korraldajad Anton Raudkivi ja Jan Soosaar tutvusid Dub FXiga juhuslikult Hispaanias telesaate "Ratastel Hispaania" võtetel. Tänu erilisele huvile Eesti vastu kutsusid mehed Benjamini tagasi Eestisse, et talle seda tutvustada.

Dub FXi soolokontsert Pärnu kontserdimajas toimub reedel, 16. oktoobril algusega kell 20.

Kontserdi piletitega on lood paraku ühel pool: need on läbi müüdud. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles