Noortele korraldatakse põnevaid koolitusi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli Pärnu kolledži teaduskeskuse uued kursused algavad käesoleval kuul.
Tartu ülikooli Pärnu kolledži teaduskeskuse uued kursused algavad käesoleval kuul. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pärnu õppenõustamiskeskus ja Pärnumaa kutsehariduskeskus korraldavad sügiskuudel noortele eri koolitusi, uusi teadmisi saab omandada nii filminduse kui tööotsimise kohta. Septembris alustab uute kursustega Tartu ülikooli Pärnu kolledþi noorte teaduskeskuski.


Kuni 26aastasi noori, kes ei õpi ega tööta, ootab Pärnu õppenõustamiskeskus tööotsimisoskuste arendamise koolitusele, mis kestab kolm päeva. Esimene grupp alustab 28. septembril ja teine 3. novembril.



Õpetatakse tööd otsima


Kolme päeva jooksul räägitakse karjääriplaneerimise põhitõdedest, õppimisvõimalustest Pärnumaal ja Eestis, ettevõtlusega alustamisest ja majanduse olukorrast. Osaleja õpib tundma oma tugevusi ja nõrkusi, saab tuttavaks planeerimise ja otsustamisega. Samuti õpetatakse tööotsimisel vajalike dokumentide täitmist, videotreeningu kaudu tööintervjuul käitumist ja selgitatakse töötukassa teenuseid noorte töötute abistamiseks.



Koolitus on tasuta, lõpetajad saavad tunnistuse. Õppepäevadest osavõtjaid juhendavad Pärnu õppenõustamiskeskuse noorte infopunkti karjäärinõustajad Terje Jürivete ja Kätlin Muru ning töötukassa Pärnu osakonna karjäärinõustaja Silvi Paara.



1. oktoobril toimub õppenõustamiskeskuses noortele mõeldud projekti kirjutamise koolitus “Hea idee teostamine projektide abiga” karjäärinõustaja Muru juhendamisel.



Seegi on osalejatele tasuta, mõlemale õppenõustamiskeskuse üritusele saab registreeruda telefonil 443 1515 või e-posti aadressil noorteinfo@parnu.ee.



Tee dokumentaalfilmi või muusikavideot


Pärnumaa kutsehariduskeskuse ja õppenõustamiskeskuse koostöös alustab oktoobris gümnaasiumiealistele mõeldud filmikoolitus, kus tutvustatakse filmikunsti ajalugu ja selle alaliike dokumentaalfilmist muusikavideoni.



Kursuse maht on 40 tundi ja õpe toimub iga kuu ühel nädalavahetusel 10. oktoobrist 29. novembrini.



Koolituse lõpuks valmib nii dokumentaalfilmi, animafilmi kui muusikavideote kategoorias vähemalt üks film.



Kutsehariduskeskuse Pargi tänava majas toimuvat kursust juhendavad Eesti kunstiakadeemia animatsiooni osakonna dotsent Ülo Pikkov, Kinobussi dokumentaalfilmijuhendaja Heilika Pikkov, ETV ja TV3 operaatorid Ove Musting ja Tarvo Mölder ning vabakutseline videotehnik Ants Tisler.



Kutsehariduskeskus ja õppenõustamiskeskus korraldavad oktoobri lõpus Tihemetsas Voltveti mõisas mainekujunduse ja ajakirjanduse teemalise kahepäevase tasuta õppelaagri, mille eesmärk on jagada noortele meediasuhete juhtimise teavet ning anda teoreetilisi ja praktilisi näpunäiteid ajakirjanduses tegutsemiseks.



Esimesel päeval tutvustatakse meedia toimimise põhimõtteid, mainekujundust, uudiste, pressiteadete ja pressifotode olemust, meediaga suhtlemise põhireegleid ja kriisikommunikatsiooni.



Teisel päeval keskendutakse intervjuu andmisele, kõne- ja suhtlus- ning videotreeningule.



Osalejaid juhendavad Signe Leesmann, Anneli Puudersell ja Ahti Puudersell, ööbimine on Voltveti mõisas.



Tasuta videokoolitusele ja meediakursusele saab end kirja panna telefonil 443 1515 või e-posti aadressil terje@onk.ee.



Teaduskeskus alustab


Septembris alustab uute kursustega TÜ Pärnu kolledþi noorte teaduskeskus. Esimese ja teise kooliastme õpilased saavad end proovile panna nuputamisülesannete lahendamises, 7.–12. klassi õpilastel on võimalik oma teadmisi täiendada eri ainekursustel ja loengutel.



Teaduskeskus ootab õppetegevuses osalema eeskätt neid õpilasi, kes soovivad tegelda teadustööga ja omandada lisateadmisi, et valmistuda aineolümpiaadideks või eksamiteks.



Õppureid oodatakse järgmistele kursustele: keskkond ja säästev areng (7.-9. klass ja 10.-12. klass), praktiline filosoofia - eetilised probleemid meie ümber (9.-12. klass), matemaatika täiendusõpe põhikoolile (8.-9. klass), füüsika täiendusõpe põhikoolile (8.-9. klass), abiks keemia riigieksamil (10.-12. klass) ja keemia ülesanded põhikoolis (8.-9. klass).



Kursuste tasu on 100 krooni, lisainfot toimumisaegade ja registreerumise kohta leiab internetiaadressilt

http://www.pc.ut.ee/et/noorte-teaduskeskus

. Ülejäänud koolituste kohta saab pikemalt lugeda Pärnu noorte infoportaalist aadressil

http://noored.parnu.ee

.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles