Rüütli platsil näeb sepatüdrukuid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sepatöö.
Sepatöö. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Reedel, 18. septembril kell 14 avatakse Pärnus Rüütli platsil sepikoda ja kell 16 Pärnu muuseumis sepisenäitus “Vigala raud III”.


Näitus annab ülevaate Vana-Vigala tehnika- ja teeninduskooli sepagruppide töödest nelja viimase aasta jooksul. “Näitus propageerib sepatööd kui iidset ametit, mida siinmail on harrastatud juba üle 2000 aasta, samuti näeb tänapäeva sepisliku idee teostusvõimalusi,” tutvustas Vana-Vigala tehnika- ja teeninduskooli sepa eriala õpetaja Gunnar Vares. “Meil õpib, muide, sepatüdrukuidki,” lisas ta.



Vana-Vigala on Eestis ainuke ametikool, kus saab omandada sepatöö eriala.



Rüütli platsil on reedel 14-16 avatud sepikoda, kus iga huviline võib proovida naela sepistamist. Toimub õpilastööde loterii ja 14-15 on avatud Roosi sepistamise õpituba. Pärastlõunal 15-15.30 leiab aset sepaviktoriin, auhinnaks viietunnine väikesepise koolitus Vana-Vigala tehnika- ja teeninduskooli sepikojas kokkulepitud kuupäeval.



Kogu ürituse vältel on võimalik taguda endale ise õnnemünt.



Kell 16 avatakse muuseumis näitus. (PP)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles