Arnold Scwarzenegger: ma imetlesin Patrick Swayze´it nii fänni kui näitlejana

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1983. aasta filmi «The Outsiders» osatäitjad: Emilio Estevez, Rob Lowe, C. Thomas Howell, Matt Dillon, Ralph Macchio, Patrick Swayze ja Tom Cruise
1983. aasta filmi «The Outsiders» osatäitjad: Emilio Estevez, Rob Lowe, C. Thomas Howell, Matt Dillon, Ralph Macchio, Patrick Swayze ja Tom Cruise Foto: AP / Scanpix

Näitleja Patrick Swayze´i sõbrad ja endised kaasstaarid Jennifer Grey, Whoopi Goldberg, Rob Lowe ja Arnold Schwarzenegger mälestasid hiljutistes sõnavõttudes oma sõpra, kes suri esmaspäeval pärast kaks aastat kestnud võitlust pankreasevähiga.

57-aastane Swayze suri oma Los Angelese kodus perekonna keskel ning hoolimata sellest, et ta viimastel nädalatel üha nõrgemaks muutus, tuli tema surm Hollwyoodi jaoks šokina ning paljud filmitähed ning tema kuulsad fännid võtsid mehe mälestuseks sõna, vahendab WENN.

Legendaarne märulimees ning California osariigi kuberner Arnold Schwarzenegger on enda sõnul samuti suur Swayze fänn.

«Patrick Swayze oli andekas ja kirglik kunstnik, kes jäi meelde publikule kogu maailmas. Ta kehastas palju erinevaid tegelaskujusid nii laval kui kaamerate ees ja tema suurepäraste ülesastumiste tulemusena tundus ta raske töö vaevata kätte tulevat ja see on, nagu ma ise tean, kõige raskem,» ütles Schwarzenegger.

«Fänni ja näitlejana imetlesin ma Patricku ja ma tean, et teda jäädakse igatsema. Kõigi Californialaste, minu abikaasa Maria ja minu enda nimel saadan ma Patricku pere, sõprade ja fännide poole teele sügavaimad kaastundeavalused.»

 Jennifer Grey, kes osales koos Swayze´iga kultusstaatusesse tõusnud romantilises komöödias «Dirty Dancing», mäletab, kuidas ta õppis oma nägusalt kaasnäitlejalt nüüdseks kurikuulsaks saanud tantsuliigutisi.

«Kui ma tema peale mõtlen, mõtlen ma sellele, kuidas ma noorena tema käte vahel olin ja kuidas me tantsisime. Me käisime külmunud järvel harjutamas ja meil oli väga lõbus tehes filmi, mida me ei arvanud, et keegi kunagi näeb,» ütles Grey.

«Ta oli tõeline õrna südamega kauboi... minu jaoks polnud üllatav, et sõda, mida ta vähiga pidas, oli nii vapper ja väärikas. Patrick oli harudalne ja ilus kombinatsioon toorest maskuliinsusest ja hämmastavast elegantsusest. Ma tunnen ta abikaasale, emale ja kogu ta perekonnale südamest kaasa.»

Whoopi Goldberg, kes võitis Oscari osatäitmise eest Swayze vastasrollis 1991. aasta hittfilmis «Ghost», oli üks esimesi staare, kes varalahkunud südametemurdjat mälestas, kinnitades, et võlgneb oma kallile sõbrale palju.

«Patrick oli tõesti hea mees, naljakas mees ja mees, kellel ma võlgnen väga palju sellist, mida ma ei saa kunagi tagasi maksmta. Ma usun filmi «Ghost» sõnumisse, nii, et ta jääb alatiseks meiega,» ütles Whoopi Goldberg.

Rob Lowe ja C. Thomas Howell. Kes osalesid koos Swayze´iga tema läbimurdefilmis, 1983. aastal linastunud Francis Ford Coppola kultusteoses «The Outsiders», ühinesid samuti teiste leinavate tähtedega.

«Patrick elas sada eluaega ühega. Ma jään teda selle eest alati mäletama ja ma mäletan ka seda, kui väga ta armastas oma abikaasat Lisat. Ta oli väga intensiivne näitleja, täis kirge ja jõudu. Ta võttis kõigest viimast. See on meie kõigi jaoks kurb päev,» ütles Lowe.

C. Thomas Howell lisas: «Minu südames on Patricku jaoks olnud alati eriline koht. Kuigi mul oli õnn temaga kolme filmi tegemisel koos töötada, oli meie sõpruse tõeliseks tuumaks meie ühine armastus hobuste astu. Me ei kaotanud täna vaid suurepärast näitlejat. Ma kaotasin ka oma vanema venna. Ma ei tunne kaasa mitte ainult kogu ta perekonnale, vaid ka kõigile ta fännidele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles