Märt Agu ja Peeter Rebane esitlesid oma lemmiklooma

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märt Agu ja Peeter Rebane 12.09.2009 Tallinna lauluväljakul toimunud Rahvuslikul Koertenäitusel koos oma Iiri hundikoeraga
Märt Agu ja Peeter Rebane 12.09.2009 Tallinna lauluväljakul toimunud Rahvuslikul Koertenäitusel koos oma Iiri hundikoeraga Foto: paparatso
Homoklubi Angel omanikfirma BDG juht Peeter Rebane ja tantsupedagoog ja 2007. aasta noorte laulu- ja tantsupeo üks üldjuhte Märt Agu käisid koos oma lemmiku, iiri tõugu hundikoeraga nädalavahetusel Rahvuslikul Koertenäitusel Tallinna lauluväljakul.

Iiri hundikoer on kergesti koolitatav, tark ja intelligentne, kirjutab portaal koer.ee Ta saab hästi läbi lastega ja ka teiste koertega. Ta on rahulik ja tasakaalukas, ei haugu palju. Vajab küllaltki palju liikumist, seetőttu korterikoeraks ei sobi.

Iiri hundikoer on suurt kasvu, turjakőrgus on 71-86 cm, kaal 40-55 kg. Pärit on ta muidugi Iirimaalt. Iiri hundikoera kasutati peamiselt jahikoerana pődrajahil, aga ka huntide murdjana. Tänapäeval peetakse neid pőhiliselt seltsikoertena.

Eestimaal on «iirlasi» 40 ringis. Seega mitte just palju, ja ega neid maailmaski väga palju pole. Iiri hundikoera kutsikaid sünnib Eestis vähe. Tavaliselt üks pesakond aastas. Kutsikate hind jääb 1000–1500 euro vahele. Kahjuks pole koera eluiga pikk, kuna elab keskmiselt 8-aastaseks. 

Vaata pildigaleriid Märdi, Peetri ja nende lemmiku päevast koertenäitusel! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles