Isis tuleb Tallinna Electric Stormile

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA post-metali ja doomcore'i lipulaev Isisesineb tallinnas 7. novembril.
USA post-metali ja doomcore'i lipulaev Isisesineb tallinnas 7. novembril. Foto: promo

Neljanda alternatiivse minifestivali Electric Storm peaesineja sõidab kohale USAst: ameerika

post-metal

'i ja

doomcore

'i lipulaev Isis astub Rock Cafes üles 7. novembril.


Samuti kuuleb-näeb Rock Cafes mullu Electric Stormil müdistanud USA alternatiivse hiphopi suurnime Dälekit ning Mamifferi, ansamblit, kes pakub õhulist segu eksperimentalist, folkist, ambientist ja

drone

'ist.

Aaron Turneri juhtimisel 1997. aastal Bostonis kokku tulnud Isis on ühendus, kes on tõusnud väikestes klubides esinevast kultusbändist suurte festivalide pealavadel esinevaks avangard-metal'i kirkaimaks täheks.

Kitarrist Michael Gallagher on bändi peadpööritava tõusu kohta ütelnud: „Me ei ole kunagi üritanud olla raadiobänd ja teistele meele järele. Oleme teinud seda, mis meile endale meeldib ja mille tulemustega ise rahul oleme."

Oma tegevuse algusaegadel mitu liikmevahetust läbi teinud ansambli koosseis stabiliseerus õige pea pärast debüütalbumi „Celesital" (2000) ilmumist. Laiema avalikkuse huviorbiiti tõusis Isis 2002. aastal ilmunud albumiga „Oceanic", mis leidis positiivse vastukaja ka mainstream-muusika meedias.

Tänavu valisid briti muusikaportaali Dorwned in Sound ajakirjanikud albumi „Oceanic" tabelis „Our 66" (koondas viimase kuue aasta parimaid plaate) tähelepanuväärsele viiendale kohale.

Isise seni viimane album „Wavering Radiant"" ilmus selle aasta kevadel. Albumi produtseeris Joe Barris, kes on nuppe keeranud Queens Of The Stone Age, Satyriconi ja Kyussi salvestustel. Albumi kahes loos teeb kaasa Adam Jones (Tool).

Duol Dälek on vanust juba paarkümmend aastat, selle aja jooksul on duo ilmutanud viis kauamängivat, neist viimane „Gutter Tactics" ilmus tänavu jaanuaris.

Dälek on väsimatu tuuritaja. Nad on jaganud lava selliste nimedega nagu Kanye West, Tool, Mastodon, Isis, Jesu, Faust, Grandmaster Flash, Underworld, The Pixies, The Roots, Morrissey, Sonic Youth, Kraftwerk, Battles, Dillinger Escape Plan, Deftones, Massive Attack, The Mars Volta ...

Dälek oli  mullusel Electric Stormil peaesineja.

Mamifferis teevad kaasa Faith Coloccia (Everlovely Lightningheart), Chris Common (These Arms are Snakes), Aaron Turner (Isis), Brian Cook, Ryan Frederiksen (These Arms are Snakes) ja Annie Hozoji Matheson-Margullis.


Bänd on plaadifirma Hydrahead vahendusel maha saanud täispika albumi „Hirror Enniffer" (2008).

Isise kontserdi 350 krooni maksvad piletid on müügil 16. septembrist Piletilevi müügipunktides ja Statoili teenindusjaamades.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles