Sir Elton John ei saanud Ukrainast adopteerimiseks luba

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sir Elton John koos Ukraina poisi Leviga, keda ta soovib  adopteerida
Sir Elton John koos Ukraina poisi Leviga, keda ta soovib adopteerida Foto: AFP / Scanpix

Briti muusik Sir Elton John ei saanud Ukrainast adopteerimiseks luba.

Ukraina ametivõimud selgitasid, et John on 14-kuuse poisi adopteerimiseks liiga vana ja peale selle ei ole ta abielus, kirjutab BBC.

62-aastane laulja lootis adopteerida Levi-nimelise poisi, kellega ta kohtus Ukrainas Makejevkas asuvas lastekodus. Selles lastekodus elavad HI-viirusega sündinud lapsed.

Ukraina ministri Juri Pavlenko sõnul tohib adopteerija j alapse vanusevahe olla kuni 45 aastat.

Pavlenko jätkas, et Johni ja tema meessoost partneri David Furnishi liitu ei saa abieluks pidada.

«Vallalistel välismaalastel ei ole õigus meie lapsi adopteerida. Ka ei tohi adopteerija ja lapse vanusevahe olla üle 45 aasta. See seadus kehtib kõigi kohta, on selleks siis president, minister või Elton John,» selgitas Pavlenko.

Vaatlejate sõnul sõltub Ukrainas samasooliste liidu võrdväärseks tunnistamine mehe ja naise vahelise abieluga, poliitikute suvast.

Ukrainas toimuvad varsti presidendivalimised ja valimisvõitluses on üheks keskseks teemaks välismaale adopteerimise lubamine.

Sir Elton Johni sõnul ei ole tema ja ta partner adopteerimisplaanist loobunud.

«Väike Lev on võitnud nii minu kui ka Davidi südame,» lausus laulja.

Sir Elton John ja David Furnish külastasid Ukraina lastekodusid laulja heategevusfondi Elton John Aids Foundation projekti raames.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles