Busta Rhymes 6. oktoobril klubis Parlament!

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Busta Rhymes.
Busta Rhymes. Foto: AFP / Scanpix

Maailma üheks parimaks live-esinejaks peetav hip-hopi legend Busta Rhymes tuleb 6.oktoobril tagasi Tallinna, klubisse Parlament, et anda taas eestlastele unustamatu kontsert.

Kontserdi korraldaja Sten-Erik Jantsoni teatel täitis sama mees poolteist aastat tagasi oma Tallinna kontserdi kirjeldamatu energiaga!

"Laval oli maailma kõige kiiremini räppiv mees, kelle varasalve tundus, et kuuluvad ainult tõelised megahitid," teadis Jantson. "Üle tunni aja kestnud show jooksul tulid tol korral esitamisele sellised edetabelite tipud, nagu "I Know What You Want", "Pass The Courvoisier", "Make It Clap", "Touch It" ja "We Made It".

Lisaks hitiparaadile ei puudunud kontserdilt ka huumor, näidati oma tantsuoskust, kasteti inimesed üle nii vee, kui ülikalli Dom Perignoni šampanjaga ja avaldati austust oma kahele suurele iidolile - Michael Jacksonile ja James Brownile. Busta & co tänasid kõiki saali kogunenud inimesi ja andsid mõista, et kindlasti soovivad nii super hea publiku ette tagasi naasta."

Nüüd on taas kord kõigil kiirematel võimalus näha Busta Rhymes-I taas oma silmaga. Just kõigil, kellel kontsert eelmine aasta nägemata jäi ja kõik, kes teavad mis neid ees võiks oodata, soovitas Jantson kindlasti sel korral kohal olla.

Busta muusikaline karjäär algas 17aastaselt, hip-hop grupi "Leaders of the New School" liikmena, kuhu kuulusid veel Charlie Brown, Dinco D ja Cut Monitor Milo. Nende esimene album oli "A Future Without a Past" mille salvestamist alustati 1989. aastal, aga poelettidele jõudis album alles 1991. Nende teine ja viimane album valmis 1993. aastal ja kandis nime "The Inner Mind´s Eye" (T.I.M.E). Sealt edasi alustas Busta Rhymes juba oma soolokarjääri.

Busta soolokarjäär sai õige hoo sisse 1996. aastal, kui ilmus tema debüütalbum "The Coming", mis oli miksitud reggae ja hip-hop stiilidest. Albumilt ilmus Busta esimene suur megahitt "Woo Hah!! Got You All in Check", mis jõudis Ameerikas singlite top 10-sse. Järgnesid albumid 1997. aastal "When Disaster Strikes", 1998. aastal "Extinction Level Event (Final World Front)" ja 2000. aastal "Anarchy", misjärel vahetas Busta plaadifirmat.

Uus plaadifirma ja uued tuuled tõid järjekordse albumi juba 2001. aastal, mis sai nimeks "Genesis". Uuel albumil astusid koos Bustaga üles muusikamaailma vägevad eesotsas Mary J. Blige, P. Diddy, Kelis ja paljude teistega. Genesise esimene hittsingel oli "What It Is", millele järgnes kohe järjekorras teine meistriteos "Break Ya Neck" samalt albumilt. Kolmas singel oli 2001. aasta kogu suve tõeline megahitt, mis kandis nime "Pass The Courvoisier" koos P. Diddy ja Pharrelliga. Järjekordne album ilmus juba 2002. aastal nimega "It Ain't Safe No More", millelt muusikamaailm sai uued edetabelitipud "I Know What You Want" koos Mariah Careyga ja tõelise plaksutamisloo "Make It Clap".

"The Big Bang" ilmus 2005. aasta lõpus. Hitimeister oli selkorral valmistanud sellised kuumad palad, nagu "Touch It", "I Love My Bitch", "New York Shit" ja "In The Ghetto". Albumist sai läbiaegade edukam Busta Rhymesi muusikaline meistriteos.

19. mai 2009 on arvatavasti kuupäev mis jääb meelde igale Busta Rhymes-i fännile. See on kuupäev mil ilmus Busta juba kaheksas stuudioalbum, mis kannab nime "Back on My BS". Singel "Arab Money" vallutas edetabeleid üle maailma ja hetkel vallutab tabeleid "World Go Round".

Busta Rhymesi kontserdi piletid tulevad müügile kolmapäeval kell 10 hommikul. Kontsert algab 6. oktoobril Tallinna klubis Parlament kell 20. Kontsert on vanusepiiranguta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles