Uus «Superstaari» segadus: hääletajad kulutavad mõttetult raha

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jana Kask
Jana Kask Foto: Mardo Männimägi

Saade «Eesti otsib superstaari» on naelutanud telerite ette tuhandeid vaatajaid. Osa neist annab oma lemmikstaarile helistades või smsides poolthääle.

Mitmed helistajad on aga märganud, et kõnet superstaari kandidaadi numbrile saab võtta ka pärast ametliku hääletuse lõppu ning esile on kerkinud kaks küsimust – kas ka need hääled lähevad arvesse ja kui mitte, siis kas nende eest peab ikkagi maksma?

Et loosse selgust saada, võtsime ühendust nii TV3-e kui ka Elioni esindajatega.

Annely Adermann, TV3-e avalike suhete juht:
«Igal pühapäeval on «Eesti otsib superstaari» otsesaate ajal hääletus, mille algusest ja lõpust antakse teada saatejuhtide poolt. Kõik hääled, mis selles kindlas ajavahemikus laekuvad, lähevad arvesse.

Kui juhtub, et inimene reeglitest aru ei saa ja helistab hääletusnumbril suvalisel muul ajal, siis on ta hääletanud tühja.

Praegu on meile teada üks inimene, kes pühapäevaõhtuses saates ette nähtud ajavahemiku asemel otsustas hääletada kolmapäeval ning on nüüd väga kuri, et tema antud hääl kaotsi läks.

Olgu öeldud, et antud inimese näitel oli hääletus topeltmõttetu, kuna finalistide telefoninumbrid on igas saates erinevad. St eelmise pühapäeva number ei tähenda, et sama kehtib ka järgmises saates.

Kindel on see, et ei TV3 ega teenusepakkuja (Elion – toim.) saa isehakanud hääletajatele kätt ette panna, küll aga veelkord toonitada, et nii superstaari- kui mis iganes (sh kas või Eurovisiooni) hääletus läheb arvesse ikka vaid hääletuseks ette nähtud ajal ning numbritel.

Muul ajal tegutsemise eest ei saa peale hääletaja enda mitte keegi teine vastutust võtta. Paralleele tuues oleks suvalisel ajal hääletamine sama kui osaleda õnneloosis aegunud loteriipiletiga.»


Karin Kahre, Elioni meediasuhete juht:
«Saatejuhid teavitavad igas «Eesti otsib superstaari» saates väga selgelt ja üheselt mõistetavalt, millal hääletamine algab, millal lõppeb. Eraldi rõhutatakse ka seda, et hääletusperioodi lõppedes ei ole mõtet helistada, kuna need hääled ei lähe arvesse.

Selleks, et vältida sarnaseid juhtumeid, millega inimesed on teie poole pöördunud, tuleks hääletusnumbrid avada vaid hääletamise perioodiks või muuta eritariifiga hääletusnumber hääletamise välisel ajal tavatariifiga numbriks.

Esimene variant on täiesti välistatud, kuna liinide avamine hääletamise alguses tekitaks liinides piltlikult öeldes ummiku, mis võib nurjata kogu hääletamise. Samuti ei ole tehniliselt võimalk muuta kõne tariifi nii piiratud ajaks, nagu seda oleks vaja antud saate jaoks.»


Seega soovitab Elu24.ee hääletajatel usaldada saatejuhte Ott Seppa ja Märt Avandit, kes alati ütlevad, mis ajavahemikus helistada saab.

Head hääletamist pühapäevase finaalsaate ajal, kus selgub 2008. aasta Eesti superstaar!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles