Noorteorkester Reaalmažoor annab Tartus hooaja avakontserdi

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisi Koikson.
Liisi Koikson. Foto: MARINA PUSHKAR/PM/EMF

Noorteorkester Reaalmažoor annab 5. oktoobril kell 19 Tartus Vanemuise kontserdimajas hooaja avakontserdi “Reaalmažoor ja sõbrad III”.


Esitamisele tulevad palad filmimuusika klassikast, muusikalidest ja popmuusikast. Koos Reaalmažooriga astuvad üles Liisi Koikson, Hanna-Liina Võsa, Lauri Liiv ja Sepo Seeman.



“Üritus on mõeldud muusikahuvilistele, kes hindavad pisut tavatumat lähenemist orkestrimuusikale, ja kõikidele Tartumaa koolide õpilasaktivistidele, keda Reaalmažoor innustab samalaadseid ideid ja mõtteid teostama,” ütles noorteorkestri Reaalmažoor dirigent Edmar Tuul.



Kontserdi peamine eesmärk on tutvustada pealinna õpilasorkestrit Tartu linna ja Tartumaa elanikele kaasahaarava ja meeleoluka kultuurisündmuse kaudu.



Hooaja avakontserdiga soovitakse näidata, et 2006. aastal loodud noortest inimesest koosnev orkester ei olnud ajutine nähtus kultuuri- ja hariduselus, vaid on jätkusuutlik ja kiiresti arenev kollektiiv. Esinejadki saavad väga olulise koostöökogemuse, nad ei jää alla professionaalsetele muusikutele.



Kontserdil kõlavast repertuaarist ligikaudu pool on enamikule publikust ja orkestrantidest suure tõenäosusega uus ning võõras, kuid mujal maailmas hinnatud ja tuntud materjal. Orkester soovib seda siinsele publikule tutvustada, et avardada inimeste silmaringi muusikalide ja filmimuusika maailmas.



Reaalmažoor on loodud algselt Tallinna reaalkooli õpilaste baasil 2006. aastal, mil orkester andis esimese kontserdi. Orkester alustas 16 orkestrandiga, nüüdseks on see arv kahekordistunud.



Kahe tegutsemisaasta järel on orkester saavutamas üha laiemat kõlapinda, orkestri arengut on täheldanud ka professionaalsed dirigendid Erki Pehk ja Mihhail Gerts.



2008. aastal oli orkester Tallinna linna tunnustusauhindade "Suured teod Tallinna noortele ja Tallinna noorte suured teod" ja "Tallinna noor kultuuritegija" laureaat.



“Ootame kontserdile peale noorte lapseeas publikut, keda soovime lähendada klassikalisele muusikale, et meie tulevane tänuväärne publik õpiks juba praegu hindama sümfooniaorkestri kõlailu,” ütles Reaalmažoori dirigent Edmar Tuul.



Piletid on saadaval Piletilevi ja Piletimaailma müügipunktides üle Eesti. Kontserdil kõlab R. Rannapi, O. Ehala, Ü. Vinteri, M. Kõlari, L. Saatpalu, J. Tätte, G. Gershwini, A. Ll. Webberi jt looming.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles