Noored naised on kõige üksikumad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üksiolek on kui häbiasi, mida varjata tuleb.
Üksiolek on kui häbiasi, mida varjata tuleb. Foto: PantherMedia / Scanpix

Neil on karjäär, garderoobitäis trendirõivaid, Facebook ja raha. Kuid ometi pole nad õnnelikud.


Rootsis korraldatud uuringust selgub, et kolmekümnesed edukad naised on kõige üksikumad inimesed, vahendab Aftonbladet.

Tervelt kaks naist kolmest on kokku puutunud üksinduse ja isoleeritusega. Paljud tunnevad end rohkem eraldatuna kui pensionieas inimesed.

Sotsioloogiaprofessor Lars Tornstami hinnangul on tegelik elu vastuolus sellega, mida üldiselt ette kujutatakse. Enamasti on kombeks arvata, et vanainimesed on üksikud ja õnnetud, kuid tegelikult on üksikuid noori palju rohkem.

Noori naisi ja mehi võrreldes oli näha, et naised tunnevad end mahajäetuna sagedamini. Enda sõnul on neil vähe lähedasi sõpru ning sageli puudub ka kindel partner.

Selle asemel on naistel kõrged ootused ja tugev ühiskondlik surve: omandada hea haridus, hankida isiklik eluase ja leida kaaslane.

«Vanusega aga ootused vähenevad ning me õpime üksindusega toime tulema,» trööstib professor.

Kuni selle hetkeni otsivad naised üksindusega võitlemisel lohutust poodlemisest, söömisest, telekast, alkoholist ja muudest rahustavatest ainetest.

Kõige tavalisem ongi, et inimene maandub televiisori ette, kuid sellest on harva abi. Tornstam soovitab üksindushetkedest ülesaamiseks tegeleda millegi sihipärasega või lihtsalt mõnele sõbrale helistada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles