Pildigalerii: Tallinna sügisjooks lõi rekordi!

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühapäeval, 13. septermbril toimunud Tallinna sügisjooks lõi kõigi aegade rekordi. Stardis oli 12429 liikumisest lugupidavat inimest.

Eilsest alates ei kuulu Eesti suurima rahvaspordiürituse au Tartu maratonile, vaid SEB Tallinna sügisjooksule. 

Põhidistantsidel poolmaratonis ja 10 km jooksus lõpetas näiteks 10 503 osavõtjat, mida on rohkem kui seni. Ja võrdluseks - Eesti senise suurima rahvaürituse, legendaarse 1986.aasta Tartu maratoni lõpetas 9858 suusatajat. 

Lisaks põhijooksule korraldati üritusel ka lastejookse, kus osales 1926 vaprat last, mis on samuti Tallinna sügisjooksude rekord. 

Lisaks sportlikule poolele oli nii osavõtjatel kui pealtvaatajatel võimalus nautida meelelahutust peaaegu kogu raja ulatuses. 

Poolmaratonis tulid võitjateks lätlane Mareks Floroseks ja leedulanna Rasa Drazdauskaite. Eesti meistriteks samal distantsil krooniti Taivo Püi ja Jekaderina Patjuk. Kümne kilomeetri jooksus olid kiiremad Tiidrek Nurme ja Inna Poluskina Lätist. 

Postimees 

Vaata mahukat pildigaleriid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles