Supernoova tuleb ulmelise lavashow’ga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Supenoova tänavusel juubelishow'l kõnnivad modellid Vene Draamateatris sinna selleks puhuks rajataval 26-meetrisel peegellaval ning publik näeb disaineri loomingu pisemaidki detaile 50-ruutmeetriselt ekraanilt..
Supenoova tänavusel juubelishow'l kõnnivad modellid Vene Draamateatris sinna selleks puhuks rajataval 26-meetrisel peegellaval ning publik näeb disaineri loomingu pisemaidki detaile 50-ruutmeetriselt ekraanilt.. Foto: Supernoova.

Sel laupäeval paneb Supernoova moekonkurss püsti mitmetasandilise peegeltunneliga lava ja toob žüriisse maailmakuulsa brändi Ferre disaineri.

Supernoova korraldaja Helen Mahmastoli sõnul täidavad nad moekonkursi 10-aastaseks saamise puhul kõikide disainerite, modellide ja korraldajate unistuse: «Paneme Vene Draamateatris püsti 26 meetrit pika ja kaks meetrit laia täiesti ulmelise lava.»

Lava alguses asetseb rombikujuline 8-meetrine tunnel, mida katab must kõrgläikega peegel. «Kui modell tunnelist läbi kõnnib, näeb rahvas teda viiest küljest – eest ja tagant, vasakult ja paremalt ning isegi põrandalt,» seletas Mahmastol.

50-ruutmeetrine ekraan

Lava suudmes olevast peegeltunnelist alguse saav catwalk jookseb läbi hiiglasliku ekraani. Maast laeni ulatuv 50-ruutmeetrine ekraan transporditakse Riiast Tallinna spetsiaalselt selle tehnika jaoks ehitatud sõidukiga.

Laval toimuva toovad sellele ekraanile kuus kaamerat. «Näitame kaadreid lava tagant ja saalist. Samuti modellide seljas olevate rõivaste detaile, mida kaugemal istuv publik ei pruugi märgata – nii on võimalus näha kõike alates jalanõudest ja lõpetades nööpidega,» rääkis Mahmastol.

Lisaks võimsale lavale on korraldajatel veelgi üllatusi.

«Tänavu on žüriis tõeline A-klassi moelooja, kelle kohalolu nii mõnelgi disaineril käe värisema paneb,» tõdes Mahmastol.

Gianfranco Ferré moemaja disainer Stefano Citron valib välja ühe lootustandva noore disaineri, kes saab võimaluse elada nädal aega Milanos ja töötada Ferré moemajas.

Väljavalitu saab töötada samas ruumis koos disaineritega, kes kujundavad kõrgmoe uusi suundi ja loovad rõivakollektsioone ühele maailma kuulsaimale moemajale.

Hüppelaud suurde moeilma

Gianfranco Ferré bränd on tootnud riideid ja aksessuaare juba ligi kolmkümmend aastat ning nende motoks on «Liigu alati edasi».

«See on sõna otseses mõttes hüppelaud suurde moemaailma, sest võitjal saab tulevikus olema nii vinge CV, et talle on peale Eesti avatud ka kogu ülejäänud maailm,» rääkis Mahmastol.

Lisaks erakordsele eriauhinnale antakse välja traditsioonilised peaauhinnad. Žüriilt enim punkte saanud vanema kategooria disainerit ootab 50 000 krooni ja noorema kategooria võitjat 20 000 krooni auhinnaraha.

Lisaks valib Eesti Ekspressi moelisa juba viiendat korda välja MiMi moekeisri. Lõppvõistluse hääletamine on avalik – punke jagatakse otse publiku silme all suurel ekraanil.

Žüriisse kuuluvad peale Itaalia moekunstniku Stefano Citroni ka presidendi abikaasa Evelin Ilves, Marie Claire’i peatoimetaja Anu Merila, Baltikumi moeföderatsiooni president Elena Strahhova Lätist, Soome moefotograaf Kalle Kuusela, reklaamiagentuuri juht Mandi Lennard Inglismaalt ja moe-DJ Affecta Venemaalt.

Tänavuse Supernoova õhtujuhid on Electra ja Aigi Vahing.

Eelvooru žüriisse, kes valis välja sel laupäeval võistlustulle astuvad 20 finalisti, kuulusid Anu Merila, Elena Strahhova, Kalle Kuusela, Ivo Nikkolo peadisainer Eve Hanson, moekunstnik Arne Niit ja Rootsi disainer Catharina Olsson.

Kümnendale Supernoova konkursile esitati 121 kollektsiooni, millest vanemas kategoorias kandideeris 62 ning nooremas 59 tööd.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles