Politsei püüdis öösel Pärnu kesklinnas kana

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kukk koos kanadega. Foto on illustratiivne.
Kukk koos kanadega. Foto on illustratiivne. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Reede öösel vastu laupäeva sai Pärnu politsei teate, et Pärnu kesklinnas klubi Mirage ees uitab kodukana, kelle korrakaitsjad kohapeal kinni pidasid.


Lääne politseiprefektuuri Pärnu politsei osakonna pressiesindaja Hedy Tammelehe kinnitusel sai politsei täna öösel kell 1.18 väljakutse kesklinnas jalutava kodukana kohta.

„Patrull sõitis kohale, pidas klubi Mirage ees kana kinni ja viis jaoskonda, kus ta anti üle Pärnu kodutute loomade varjupaigale," rääkis Tammeleht.

Varjupaikade MTÜ Pärnu kodutute loomade varjupaiga juhataja Birjo Piiroja nentis, et ta pidas seda alguses naljaks, kui politsei helistas talle poole kahe paiku öösel ja palus jaoskonda kanale järele tulla.

„Öösel ikka helistatakse, aga selle kõne peale mõtlesin küll, et kust see kana öösel nüüd kesklinna uitama sai," märkis Piiroja, kelle kinnitusel on tegu korraliku ja hästitoidetud linnuga. „Kana tavatut leiupaika arvesse võttes võib eeldada, et kana oli noorte piduliste oolt kusagilt maakonnast kaasa võetud."

Et kasside ja koerte varjupaik pole sobiv paik kana pidamiseks, toimetati suur ja kauni tähnilise sulestikuga pärlkana laupäeva hommikul Kaismale ühe kanapidaja juurde hoiule.

„Pärnu kodutute loomade varjupaik paneb noortele südamele, et sellised naljad ei vääri pärleid," lisas Piiroja. „Niisugune seiklus põhjustab kanale ilmselgelt raskeid üleelamisi. Kanal küll kehalised vigastused puudusid, kuid ta sabasuled olid pisut räsitud ja ta oli seiklustest traumeeritud."

Pärnu loomade varjupaik otsib ühtlasi kana omanikku. Informatsiooni kana omanike kohta oodatakse telefonil 5246 705.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles