«Mida teie arvate?»: kas Eesti mees tuleks kaitse alla võtta?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maire Aunaste
Maire Aunaste Foto: Karli Saul

«Mida teie arvate?» teises saates püüti lahti rääkida koduste pingete tagamaid ehk seda, mis Eestimaa kodudes tegelikult toimub.


Saate esimest videolõiku sisse juhatades nenditi, et eestlane räägib kas liiga palju või liiga vähe, ja kui palju räägib, siis ikka kõvasti ja üksteisest mööda.

Põrandale katki kukkunud toidukotist alguse saanud tüli kasvas videoklipi näidisperes üle vastastikuseks kõva häälega karjumiseks ja õiendamiseks, mis stuudioekspert Viktoria Ladõnskajat lausa üllatas - ta poleks uskunud, et vaoshoitud eestlased üldse karjuda oskavad.

Esmakordselt stuudios istunud Jürgen Roostele tuli aga olukord tuttav ette, sest tööl end vaos hoidev eestlane elabki end rohkem kodus välja. «Karjumine on tegelikult võrdne peksmisega,» arvas Rooste. 

Aunaste arvates ründavad naised meest sõnadega esimesena seetõttu, et «seda jurakat kuidagigi reageerima panna».

Maaja Kallast pakkus aga välja suisa üllatava lahenduse: tema looks ühingu, mis kaitseks mehi!

«Eesti mees on jäänud küürakaks, sest naine nõuab temalt maja, autot ja andekaid lapsi. Neil pole aega kooliski käia!»

Ta kurvastab selle üle, et naised ei tunne enam rõõmu pisiasjadest.  Ei süveneta asjadesse, on vaid raev ja viha.

«Ärge ajage segamini isiklikku elu ja abielu,» võttis Kallast jutu kokku.

Etiketiõpetajal Maaja Kallastil jätkus kriitilist meelt ka edasi - ta mõistis hukka teises klipis näidatud perekondliku söömaaja, kus igaüks oma asjadega tegeles - kes arvuti, kes ristsõnadega. Karjumata ei saadud sealgi läbi.

Lõpetuseks tõdes Jürgen Rooste, et meid aitaks tülitsemisest pääseda see, kui kodudes ei räägiks pelgalt televiisor, vaid meie ise.

Aunaste lõpetas saate aga hoopis Heinz Valgu tõdemusega: riiakal naisel tuleb tähelepanu kõrvale juhtida nagu jonnival lapsel. Siis on rahu majas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles