Soe ja külm borš

, kokandushuviline
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Borš.
Borš. Foto: Toomas Tamm

Viimaseid sooje suvepäevi võib värskendada kosutava peedisupiga, mida võib proovida nii soojalt kui külmana.


Borš veiselihaga

6 portsu

Kondiga veiseliha 500 g, vesi, 1 suurem sibul, 1 suurem porgand, punapeeti 500 g, värsket kapsast 300 g, viinereid 100 g, sinki 100 g, tomatipüreed 2 sl, õli, äädikat, pipratera, loorberit, suhkrut.

Pane liha külma veega keema. Kuumuta ribadeks tükeldatud sibul ja porgand läbi, lisa tomatipasta ja kuumuta veel umbes 5 minutit. Riivi peet jämeda riiviga ja hauta pehmeks.

Lisa maitseks puljongit ja äädikat, et säilitada peedi punast värvust. Lihakeedupuljongis keeda ribastatud kapsas pehmeks, lisa hautatud peet, porgand ja sibul. Lisa maitseained ja keeda 5 minutit. Lõpus lisa tükeldatud liha, viiner ja sink. Serveeri koos hapukoorega.

Külm peedisupp ehk svekolnik
3 portsu

Peeti 300-400 g, 1 sibul, 1 porgand, porrulauku 50 g, sinki, loorberit, soola, pipart. Maitseks võib lõpus lisada sidrunimahla.

Keeda peet pehmeks ja koori. Tükelda porgand, porru ja sibul. Kuumuta koos võiga kuldseks. Lisa vesi, maitseained ja keeda pehmeks.

Võta pott tulelt ja lisa tükeldatud punapeet ning sink. Maitsesta supp lõplikult ja lase maha jahtuda. Serveeritakse külmalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles