Galerii: Martin Saare pidu «Bubbles»

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
10. septembril 2009 avati restoranis Vertigo New Yorkis resideeruva kunstniku Martin Saare näitus Bubbles
10. septembril 2009 avati restoranis Vertigo New Yorkis resideeruva kunstniku Martin Saare näitus Bubbles Foto: Jelena Rudi
Neljapäeval, 10. septembril avati restoranis Vertigo New Yorgis resideeruva kunstniku Martin Saare näitus «Bubbles». Eestis esmaesitlusele pandud kollektsioon on loodud aastal 2007, milles on kokku 4 erinevat värvikat seeriat. Vertigos sai näha kokku 21 taiest, mis olid valitud iga seeria parimatest töödest.

«Bubbles» erakordse ilu ja õrnuse taga peitub tugev ja pisut sarkastiline sõnum ja iroonia tarbimisühiskonna üle. Martini eelaimdus paisuvast «mullist», mis kohe-kohe ähvardas maailmas plahvatada, ei ole jäänud meie kellegi jaoks märkamata.

New Yorgi eliitajakiri Avenue pidas märkimisväärseks paigutada Martin Saare ja «Bubbles'i» selle aasta juunis oma esikaanele. Martin Saar on perioodil 2002-2009 teinud 7 isikunäitust ja kaasa löönud 22 kaasnäitusel.

Antud näitusega saab avalöögi Vertigo uus ja hetkel veel tundmatu külg -  Vertigo kui moodne galerii. Restorani juhi Imre Kose sõnul on avatav kunstiprojekt ilmekas näide loovuse piiramatusest ja uutlaadi elamuste pakkumise võimalustest.

Lisaks võtab antud näitusest osa ka kaubamärgi «rita rii» looja Rael Medvedeva, kes lanseerib samaaegselt Vertigo diivanitel ka dekoratiivpatjade seeriat «Bubbles - rita rii by martin saar». «rita rii» missiooniks on uudse lähenemisega olla ühendussillaks sisekujunduse ja kunsti vahel.

Kogu näitus jääb avatuks 10.09-10.11.09

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles