Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734
Saada vihje

Uus šampusevalmistamise tehnoloogia: pudeli merre uputamine

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Inna-Katrin Hein
Copy
Šampusetootja Louis Roederer katsetab pudeli merre uputamise tehnoloogiat
Šampusetootja Louis Roederer katsetab pudeli merre uputamise tehnoloogiat Foto: AFP / Scanpix

Üks Prantsusmaa vanemaid šampusetootjaid katsetab uut tehnoloogiat.

Šampust püütakse õige konsistentsini viia sellega, et pudel uputatakse merre, edastab Reuters.

Louis Roedereri firma loodab teha kindlaks, kas selle alkohoolse joogi maitse muutub paremaks, kui pudeleid hoitakse jäises merevees.

Katsepartii pudelid on juba Normandias Mont Saint-Micheli lahes 15 meetri sügavusele vette lastud.

Šampusepudelite vette uputamise idee tekkis tähelepanekust, et Mont Saint-Micheli lahe vee temperatuur on stabiilselt kümme kraadi. Šampusetootja kinnitusel on see ideaalne temperatuur nii veini kui ka šampuse laagerdumiseks.

Tagasi üles