Yoko Ono kaotas Lennoni hittloo kohtuasja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John Lennon
John Lennon Foto: Wikipedia.org

John Lennoni lesk Yoko Ono kaotas kohtulahingu filmitegijate vastu, kes kasutasid eksbiitli hittlugu «Imagine» ilma vastava loata.


Ono ühendas jõud koos Lennoni kahe poja, Seani ja Juliani, ning firmaga EMI Blackwood Music Inc., et anda kohtusse filmi «Expelled: No Intelligence Allowed» tegijad, teatab WENN.

Manhattani ringkonnakohtusse aprillikuus esitatud hagi alusel nõudis Ono filmi tootnud ettevõtetelt Premise Media Corporation, C&S Production LP ja Rocky Mountain Pictures, et need eemaldaksid filmist kõnealuse muusikapala ning maksaksid ka seni täpsustamata kahjutasu.

Kuid esmaspäeval otsustas kohtunik Sydney Stein, et filmitegijatel on õigus «ausa kasutamise» doktriinile põhinevalt lugu ikkagi kasutada.

«Doktriini alusel on kriitika ja kommenteerimise jaoks autoriõigusega kaitstud teoste kasutamine lubatud ning ei ole vaadeldav autoriõiguse rikkumisena,» ütles Stein.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles