Kunstiklubi avas hooaja

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evi Kaur (vasakul) on üks neid, kelle uut tööd näeb Viljandi kultuurimajas kunstiklubi hooaja avanäitusel.
Evi Kaur (vasakul) on üks neid, kelle uut tööd näeb Viljandi kultuurimajas kunstiklubi hooaja avanäitusel. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Viljandi kunstiklubi oskas kultuurimaja kohviku väiksele seinapinnale mahutada neljateistkümne autori tööd.


Viljandi kunstiklubi avas teisipäeval hooaja, väljapanek on autoritest olenevalt üsna kirju.


Vanameister Lilian Härm näitab põõsaid ja vanu puid maalides oma säravat värvitunnetust ning Enno Allik on toonud rahva ette mitu maastikumaali. Evi Kaur on jäädvustanud varajase kevade, Teet Lindmaa sügisese metsa ja Tiia Arumäe Viljandi järve.



Üks üllatajaid on Otto Kirotar, keda viljandlased on aastakümneid tundnud karikaturistina.


«Eks ma 1. aprilli üritusele ikka mõne karikatuuri too,» lausus 76-aastane mees. «Maalima hakkasin umbes kolm aastat tagasi.»



Üks tema õlimaal viib vaataja kargesse mägimaastikku ja teisel laseb ta läbi kaarakna tunnetada kesksuvist rohelust.



Janek Tolberg on kunstiklubi publikule tundmatu nimi. Noor mees on välja toonud oma aktimaali, mis vaatajaile meeldis. Teine seni tundmatu autor Arvo Sadam vaimustas näituse avamisele tulnud inimesi mererannas kappava hobusega.



«Ruum võiks suurem olla,» lausus klubi president Teet Lindmaa. Kohviku seintele ei mahtunud nii mõnigi töö, mida ta oleks tahtnud välja panna.



Kultuurimaja direktor Tiit Kalmet ütles vastuseks, et hoone remondi järel ootab kunstnikke oma ruum. Ühtlasi tänas ta nii klubi kui oma töid näitusele toonud kunstnikke seinte järjepideva ehtimise eest.



Kunstiklubi võtab seekordse väljapaneku maha 6. oktoobril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles