Olga sai Kilgilt Volga

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olga Aasav tahab tuua Volga restorani senisest elitaarsusest ärahirmutatud tartlased majja ja pakkuda mõistliku hinnaga korralikku vene kööki. Interjööri ta muutma ei hakka, kui jätta mainimata väiksemad mööbliliigutamised.
Olga Aasav tahab tuua Volga restorani senisest elitaarsusest ärahirmutatud tartlased majja ja pakkuda mõistliku hinnaga korralikku vene kööki. Interjööri ta muutma ei hakka, kui jätta mainimata väiksemad mööbliliigutamised. Foto: Margus Ansu

Pelmeenid, kaaviar ning jääkülm pits viina – idanaaber on alustanud Jurjevi vallutamist kõhu kaudu. Ei saa ju olla juhus, et Tartus avab tänavu uksed lausa teine ja kolmaski vene toidukoht.


Varem Ülikooli tänavas kurvalt lõpetanud Rasputini restoriani pidanud Olga Aasav võttis nüüd Rein Kilgilt üle terve Athena maja koos Volga restoraniga ja hakkab seal pakkuma vene kööki.

Aasav ütleb, et nimi Volga on justkui vene restorani jaoks loodud. Paljudel meestel seostub Volga vene autoga, naistele pidi aga meenuma pigem samanimeline jõgi, mille kohta on venelastel hulk romantilisi laulukesi.

Ülikooli tänava Rasputini kohale ei jäänud samuti tühja kohta, seal on nüüd Kalinka, klubi Maailm all Rüütli ja Gildi tänava nurgal avab aga paari nädala jooksul uksed vene trahter Mir.
Eestlastele sobib

Eesti rahvusrestorane on nüüd Tartus vähem kui vene omi. Aasav ütleb aga, et vene köök on eestlastele alati mokkamööda olnud ja juba 1930. aastatel leidis Volga eelkäija menüüst rohkelt vene toite.

Päeval pakub Volga alates tänasest ka odavamat buffet-lauda, mis on Aasavi sõnul taskukohane ning samuti venepärane. Samal ajal saab restoranis siiski ka menüüga toite tellida.

Aasav tunnistab, et restoran Volga oli seni liialt elitaarne ja Tartus pole paraku piisavalt jõukaid ettevõtjaid, kelle ärilõunad masuajal kasumit tooksid. Sestap läheb toit nüüd odavamaks ja Aasav loodab tuua majja ka need, kes enne uksest kaarega mööda käisid.

«Ka rikas ärimees tahab minna sinna, kus on elu sees,» lausus ta. «Meie konkureerime kesklinna toidukohtade hindadega, aga samal ajal ei ole meil pubi, vaid meil on restoran.»

Vaksali asemel

Lisaks köögile tuleb ka restorani muusikavalik ja muu programm Olga Aasavi sõnul venepärane. Interjööri ta muutma ei hakka, kui jätta mainimata väiksemad mööbliliigutamised.

Juba aastaid tagasi pidi Aasav rentima Rein Kilgilt Tartu raudteejaama, kuhu ta tahtis kolida Rasputini. See tehing jäi aga katki, sest raudteejaama remont käib tänaseni. Nüüd tunnistabki Aasav, et Athena konverentsi- ja kultuurikeskuse rentimine pakub raudteejaamale samaväärse asenduse.

Athena kinos näidatakse Aasavi kinnitusel väärtfilme senisest sagedaminigi ning mõistagi peetakse ka konverentse. Fuajees on näitused ja pööningusaalis teatri- ning muud kultuuriüritused.

Pankrotistunud Catwalki toidukoha asemel Rüütli tänaval peaks aga lähinädalail tööle hakkama vene trahter Mir, mida majandavad sama maja teisel korrusel asuva klubi Maailm omanikud.

Ettevõtte tegevjuht Roman Kaljuorg lausus, et vene köök on hea ja Tartus võiks olla selliseid toidukohti päris mitu. «Kalinka jõudis meist küll ette, aga ma arvan, et meil tuleb parem,» väitis Kaljuorg. Ta lisas, et loodab lüüa konkurenti sisekujundusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles