Külarahvas peab Matsi mõisas pidu

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa-Austria-Eesti ühisfilmi “Poll” tarvis Matsi randa ehitatud mõisahoone.
Saksa-Austria-Eesti ühisfilmi “Poll” tarvis Matsi randa ehitatud mõisahoone. Foto: Ants Liigus

Alla 1000 elanikuga Varbla valla rahvas lõpetab suveürituste sarja tavalisest veidi hiljem, sest Matsi sadam kui harjumuspärane kooskäimise koht on olnud kevadest peale filmitegijate valduses.


Septembri alguses on Saksa-Austria-Eesti ühisfilmi “Poll” võtted Pärnumaa ühes kaunimas rannas lõppenud ja varblalased ütlevad, et nüüd on saksad läinud ja külal pidu.



Varbla rahvamaja juhataja Anneli Lobjakase sõnutsi ei saa aga külarahvaski mõisast mööda, sest laupäeval alates kella 15 võivad uudishimulikud paar tundi ebamaist vette sammastele ehitatud häärberit oma silmaga üle vaadata. Selleks tutvuskäiguks on viimane aeg, sest filmimõisat ootab peagi lammutamine.



Suvelõpupeol sadamas esinevad rahvamaja naisansambel Midrilind ja rahvatantsurühm Härmalõng, paadikuuris peetakse simmanit ja tõsisemat muusikat esitab tšellokvartett C-Jam. (PP)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles