Galerii: Ohios oodati Abraham Lincolni, kuid teda ei saabunud

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ohio osariigis Urbanas kogunesid paranormaalsete nähtustega tegelejad, uurimaks kummitusrongi
Ohio osariigis Urbanas kogunesid paranormaalsete nähtustega tegelejad, uurimaks kummitusrongi Foto: AP / Scanpix

USAs Ohio osariigis Urbanas kaua ega tagasi maha lammutatud jaamahoone asupaika kogunes möödunud nädala lõpul suur hulk kummitustejahtijaid.

Kohale oli saabunud umbes 90 kummitustega tegelejat koos video- ja infrapunakaameratega ning muu tänapäeva tipptehnikaga, edastab AP.

Nad ootasid 143 aastat tagasi surnud USA presidendi Abraham Lincolni kummitusrongi.

Lõunaosariiklane John Wilkes Booth tulistas Lincolini 14. aprillil 1865. aastal Washingtonis Fordi teatris. President suri järgmisel päeval.

Legendi kohaselt võib Lincolni laipa Washingtonist Illinoisi osariiki Springfieldi toimetanud rongi siiani kummitamas näha. See rong tegi ka vahepeatuse Urbanas.

«Kummitustest rääkivad telesaated on inimestes selle teema vastu huvi äratanud,» sõnas organisatsiooni The Ghosts of Ohio asutaja James Willis.

Urbana ülikooli professor Julieanne Phillips aga sõnas, et teadusringkondades peetakse kummitustejahti aja raiskamiseks.

Phillipsi kinnitusel tuli ta siiski kohale ja võttis igaks juhuks sündmuse videole.

«Loodame, et saime mingisuguse tõendusmaterjali paranormaalse tegevuse kohta,» lisas Phillips.

Kohal olnute sõnul pole  nad kindlad, kas neil õnnestus Lincolni rongi tabada või mitte.

«Lincolni ja tema rongi vist ei saabunud, kuid me ei jäta jonni ja jätkame uurimist,» lausus üks kummitusejahil osalenu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles