Meediaarvustus: Aunaste pommsaade kustus visinal

Priit Pullerits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Pullerits.
Priit Pullerits. Foto: .

Juba avaminutitel sai selgeks, et Maire Aunaste vaidlussaatena reklaamitud «Mida teie arvate?» koosneb laenudest. Sinise tonaalsusega stuudio ja saatejuhi punane tool olid nagu Hannes Võrno «Tõehetkest». Tõsielulised stseenid näitlejatega olid nagu Tuuli Roosma «Saladustest». Eksperdid stuudios olid nagu Aarne Rannamäe «Vabariigi kodanikest» või Kanal 2 «Talendijahist» (kulturist Ott Kiivikas nii siin kui seal).



Ekraani allserva ilmuvad vaimukad remargid on tuttavad Võrno ja Kiur Aarma «Kahvlist». Hämarusse kaduv stuudio­publik oli sama vähehõivatud nagu Võrno miljonimängus: et kahel korral oma arvamusest kambakesi märku anda. Täiuslikkusest jäi puudu vaid vaatajaküsimus nagu Andres Kuuse «Foorumis».



Avasaate teema näis küll põnev, aga ei sütitanud kedagi. Sest küsimus, mis näo teevad vanemad, kui laps peaks leidma mittevalge armastuse, on pealispindne, koguni ebaoluline. Asi pole nahavärvis. Probleem on täiesti erinevas kultuuritaustas.



Kui kaks eestlastki ei saa omavahel ühise katuse all läbi, siis mis tagajärjed oleks sel, kui leivad paneks ühte kappi eurooplane ja aafriklane, luterlane ja araablane, ateist ja budist?


Aga ei, tavaliselt söakas Aunaste ei julgenud küsimust nii teravalt püstitada, vaid ratsutas poliitilist korrektsust eeldava rassiteema seljas. Ja poliitiliselt korrektse – ning igavavõitu – saate ta ka sai.



Kuna Aunaste palus saate lõpus, et keegi tema heledast parukast ei räägiks, jääb sedavõrd teravusetu saate värvikaimaks detailiks tema eredat värvi jakk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles