Texasest leiti chupacabra laip?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chupacabraks peetava looma surnukeha. Foto on seotud ühe varasema analoogse juhtumiga.
Chupacabraks peetava looma surnukeha. Foto on seotud ühe varasema analoogse juhtumiga. Foto: AFP / Scanpix
Texasest leitud kummalise olendi laip võib kohalike arvates müütilisele chupacabrale kuuluda.

Vikipeedia andmeil on chupacabra (ka el chupacapra; hispaania keeles «kitseimeja») on väidetav kassi- kuni karusuurune olend, kes tapvat koduloomi, peamiselt kitsi, imedes neist vere välja.

Müütilist elukat meenutava looma sai kätte Texases elav Lynn Butler, kes ta pesukaru pähe ära mürgitas. Nimelt uskus naine, et pesukaru käib tema nõo talus kanakarja kimbutamas ning pani ööseks mürgi välja.

Butler viis looma laiba Blanco topiste tegemise kooli direktorile Jerry Ayerile, kes ütleb, et pole säärast elukat kunagi varem näinud.

«Ausalt öeldes ei tea ma, mis see on. Ütleksin, et see on väärastunud koiott, liikide ristumise tagajärjel saadud olend või geneetiline mutant,» ütles Ayer.

«Sedasorti loomad sõeluvad inimeste tagaaedu ja söövad kõike, olgu see siis elus või surnud. Neil on kaks suurt koeralikku esihammast ja nad ründavad ohvrite kaela,» lisas ta.

«Nad näevad kummalise välimusega tumedat elukat eemale jooksmas. Ja nad näevad kitse kaelal kaht auku ning teevad edasised järeldused juba ise. Pole vahet, kuidas mina seda kutsun. Sellele on silt juba külge kleebitud,» rääkis Ayer, et vana müüt chupacabrast on ka kaasajal visa kaduma.

«Ma ei taha chupacabra-šarlatanina tuntuks saada. Inimesed usuvad, et see müütiline koletis on olemas ja et mul on ühe sellise laip. Nimetan selle chupacabraks, sest inimesed armastavad seda, aga ma ei tea, millega tegu on,» lisas topiste tegemise asjatundja.

Kummalise looma surnukeha pilti saab vaadata siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles