Tallinnas toimub tänavafestival

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue Maailma festivali rongkäigu marsruut.
Uue Maailma festivali rongkäigu marsruut. Foto: www.uusmaailm.ee

Sel nädalavahetusel toimub Tallinna kesklinnas kolmandat korda Uue Maailma festival, kus saab nautida nii head muusikat, külastada tänavaturgu kui osaleda töötubades ja loengutes.


Festival algab laupäeval kell 12 rongkäiguga Telliskivi loomelinnaku eest ja suundub mööda Koidu tänavat Uue Maailma linnaossa, kus toimub suurem osa festivali üritustest.

"Uue Maailma tänavafestival toimub viie tänava ristmikul ehk Uue Maailma platsil, mis antakse laupäeval ja pühapäeval jala käivate inimeste kasutusse," rääkis ürituse üks korraldaja Tiiu Sullakatko. "Nagu alati, toimub sel aastalgi suur tänavaturg, kuhu kõik on kauplema oodatud, samuti on avatud seltsimaja, velokuur ja lastenurk."

Peale selle toimuvad Sullakatko teatel festivalil töötoad, kus ehitatakse lindude pesakaste ja õpetatakse patju meisterdama.

Saab osaleda loengutel, kus tehakse sissevaade mobiiliga pildistamise maailma, samuti uuritakse, mis peitub Uue Maailma siseõuedes, räägitakse, kuidas anda esmaabi ja mis on oluline turvaliseks liiklemiseks.

Veel on avatud kohalikud ärid: Budakoda, Sotapota ja hingamistoad, doonoritelk, seltsimaja kohvik; massaažitelk, fotonäitused Ryhmituselt ja Madis Katsilt, toimuvad välkmale, aeglussõit ratastega, salsa workshop, tänavatsirkus, avatud on kohalikud õuekohvikud ja palju muud huvitavat.

Muusikalise poole pealt saab teiste hulgas elada laupäeva õhtul kaasa ansamblile Jäääär ning kooslusele Eplik, Kasar ja Pehk.

Pühapäeva õhtul esinevad Tallinna kesklinnas teiste seas Felix ja Helena Pihel.

Uue Maailma tänavafestivali kava leiab siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles