Kahe silla jooks tuleb esinduslik

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahe silla jooks pakub igal tasemel spordisõbrale võimaluse end proovile panna.
Kahe silla jooks pakub igal tasemel spordisõbrale võimaluse end proovile panna. Foto: Ants Liigus

Pärnu rahvaspordielu suurüritus kahe silla jooks toob enam kui tuhande startija seas esikohta jahtima enneolematult tugeva seltskonna, kaasa lööb ka jooksu üks algatajaid sõudekorüfee Jüri Jaanson.


Jaanson laseb nagu mullugi pühapäeval kell 12 stardipaugu ja läheb seejärel koos rahvaga 8,5 kilomeetri pikkust rada läbima. Sõudjatest on kindlasti stardis veel tänavused kangelased Allar Raja ja Kaspar Taimsoo, aga nad pole ainsad seda jooksu auasjaks pidavad sõudesportlased.



Võidu pärast läheb rebimiseks


Tippudest on 6. septembri jooksule tulemas kahe silla jooksu mitmekordsed võitjad Pavel Loskutov ja Vjatšeslav Košelev, viimane koos kõvaks jooksjaks areneva poja Denissiga. Osalevad olümpiamees Tiidrek Nurme, teine tugev keskmaamees Nikolai Vedehhin, Roman Fosti, Taivo Püi, Jekaterina Batjuk ja eksootilisima külalisena Austraalia kümne parema murdmaamehe sekka kuuluv Dan Hornery.



“Praegu on kirjas 750 jooksjat, aga registreerumisaktiivsus tõuseb ja ilmselt tuleb startijaid 1100 ümber,” arvas jooksu direktor Vahur Mäe. “Soovitan kõigil end 4. septembri kella 18ni mõlema Port Arturi infopunktis või jooksu kodulehel www.2silda.ee soodushinnaga – pensionärid ja õpilased 75, üliõpilased 125, täiskasvanud 200 krooni, kirja panna, sest tulla võib ju ka jooksu hommikul, aga siis on hind kõigile 300 krooni.”



Korraldajad ajavad taga kvaliteeti


Mäe väitel pole osavõturekord eesmärk omaette, tähtsam olevat korraldada see jooksupäev võimalikult kvaliteetselt ja osalejatele positiivselt meelde jäävana.



“Neljapäeval tulevad Itaaliast koos aparatuuriga Winning Time ajavõtjad,” rääkis jooksu juht. “Rajal on vasakkaldal küll paar kitsast kohta, aga kogu rada on tähistatud ja kõik väravad avatud. Linnavalitsus on lasknud kõik kenasti niita, Port Arturi taga on rajal freespuru.”



Esimene vahefiniš on rajal juba 500 meetrit pärast starti (Craft), järgmine sõudeklubi Pärnu juures (Bestri), kolmas Papiniidu sillal (K-Rauta) ja neljas Port Arturi kinnistu piiril (Port Artur). Sada esimest lõpetajat saavad Jüri Jaansoni autogrammiga särgi (Mäe arvates tuleb selleks läbida rada umbes 33 minutiga), võitjaid ootavad peasponsor Port Arturi kinkekaardid, auhinnad Craftilt ja teistelt toetajatelt.



Nagu ikka on Kesklinna silla kõrval kavas PeterSpordi lastejooksud, auhinnad ootavad vanusegruppide võitjaid.



Uuendusena peetakse spordiklubide ja muude võistkondade arvestust ning sõudeergomeetrid antakse mitte pooleks, vaid terveks aastaks kasutada mitte enam arvukaimalt esindatud Pärnu linna- ja maakoolile, vaid üle Eesti koolidele.



Jooksust tehti laul


Pärnu linna hiphopiartist B2H pühendas Kahe silla klubi ettevõtmistele laulu “Pole kunagi hilja”, mida jooksukeskuse laval Vaasa pargis koos Fred Rõigasega esitab. Tantsunumbrid on WAF-stuudio neidudelt.



Uudsena pakutakse, kusjuures mõistlike hindadega, majutuspakette Strandis ja Ammendes. Numbri ja muu saab kätte hotellis, hinna sees on transport hotellist starti ja finišist hotelli.



Mati Põldre teeb jooksust DVD ja seda saab hiljem iga soovija osta. Ning osavõtjadiplomi saab igaüks ise kodus endale online’is välja printida.



“Järgmise aasta jooks tuleb kümnes, me üritame korralduse kvaliteedilatti pidevalt tõsta,” kinnitas Vahur Mäe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles