Hiir pääses vaevu leemuri roaks langemisest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiir.
Hiir. Foto: Margus Ansu

Šotimaa loomaaias pääses üks hiir vaevu leemuri küünte vahelt.

Hiir oli jalutamas Lothianis asuvas Five Sisters loomaaias, kui ta sattus leemurahvi puurile liiga lähedale, edastab stuff.co.nz.

Näljane primaat pistis oma jäseme läbi puuri ja püüdis hiirt kätte saada.

Kuid hetkel, mil ahv oli juba saaki kinni püüdmas, ilmus loomaaiatöötaja ja hiir pääses.

Selle juhtumi talletas fotole loomaaeda külastanud 36-aastane Alasdair Preston.

«Olin loomaaias koos sõpradega ja õnneks oli mul kaamera valmis. Olin leemurite puuri juures, soovides neid pildistada,» sõnas Preston.

Mehe sõnul pani ta siis hiirt tähele.

«Ta jäi leemurite puuri juurde hetkeks seisma, vist leidis maast midagi, mida põske pista. Siis aga ilmus järsku leemuri käsi. Ta tahtis hiirt kas mänguasjaks või siis söögiks,» lisas mees.

Mees jätkas, et leemur oli juba hiire peaaegu kätte saanud, kui ilmus loomaaia töötaja. Töötaja päästis hiire ja viis loomaaiast välja.

«See oli napp pääsemine. Kui leemur oleks hiirest tugevamini kinni haaranud, ei oleks hiir vist enam elus. Vaatepilt oli koomiline. Mul oli õnne, et sain selle jäädvustada,» selgitas loomaaeda külastanu.

Leemurahvid pärinevad Madagaskarilt. Nad toituvad puuviljadest, lehtedest ja väikestest imetajatest, kaasa arvatud hiired.

Fotot vaata siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles