These Broken Remains annab oma viimase live koos Toe Tagiga

Kersti Raud
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
These Broken Remains klubis Tapper
These Broken Remains klubis Tapper Foto: Tapper
5. septembril astuvad klubis Tapper üles üks Eesti hip-hop kultuuri pioneere
ja alustalasid Toe Tag, stoner rock´i viljelev One Dollar Project, oma viimast live´i andev These Broken Remains ja Eesti hardkoor skeene´i eestvedaja Burn Still.

Toe Tag vist ei vaja Eesti muusikamaastikul suur tutvustamist. Võib ju loetleda, et album ''Legendaarne'' on üks läbi aegade enimmüüdud Eesti muusika plaatidest, et 8. mail 2006 jõudis MTV Europe rotatsiooni kui esimene Eesti muusikavideo ning esimest korda kõlas seal eesti keel, jne. 1. mail sel aastal ilmus uus kauamängiv "Kõik on formuleerimise küsimus". Toe Tag ei tule lavale mitte kolmekesi, vaid terve live bändiga. Rohkem ei ole vaja öelda ja ei tahagi.

These Broken Remains on koos vaid käputäie teiste noorte kodumaa kollektiividega viimased pool kümnendit olnud vähem või rohkem vastutav Eesti metalkoori esitamise eest kogu Baltikumis. Nüüdseks on viisaastaku plaan täidetud, järelkasv muljetavaldav ning kohalik scene elujõulisem kui kunagi varem. Bändi liikmed on ühiselt otsustanud selle projektiga lõpparve teha, sõpradega väärikalt hüvasti jätta ning jätkata muusikaga tegelemist eraldiseisvalt ja mitmekesisemalt. Ürituse raames toimuv kontsert on bändi viimane täiskoosseisus esinemine, kus ettekandmisele kuulub pikem kava nii täiesti värske kui ka sahtlipõhjas tolmu kogunud materjaliga. Bändi sõnul on viimane live pühendatud just kõigile neile, kes on TBR'i aastate jooksul toetanud.

One Dollar Project bänd on moodustunud sellisest grupist nagu East Trading Wang. Bändi eesmärk on näidata inimestele, et oma muusika tootmiseks ei pea maksma tohutuid summasid ja tegema orjastavaid lepinguid plaadifirmadega. Kindlasti pakuvad nad kõige rohkem muusikaelamust nendele, kes fännavad ja armastavad stoner rock stiili. One Dollar Projecti tegevust iseloomustab võibolla kõige rohkem rahulikus ja pingevabadus, mis on ühildatud oma loomingu esitamise naudinguga, ja see tekitab kuulajais mõnusa ning natuke müstilise tunde.

Burn Still tuleb lavale TBR'i kutsel ja soovil, sest koos on alustatud Eesti metalkoori ja viimasel live´il peab ju „BS" kohal olema! Bändil ilmus hiljuti ka omanimeline album ja veel tahtsid nad teavitada et ei kavatse lahku minna ja on nõus inimestelt alkoholi vastu võtma.

Laupäeval, 5. septembril avatakse uksed kell 21:00 ja pidu lõpeb alles siis, kui viimane inimene on Tapperist lahkunud, ehk siis hommikul. Pilet maksab eelregistreerides 70 eeki ja ukselt 95 eeki. Eelregistreerida saab klikkides allolevale lingile www.novatica.ee/eksperiment.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles