Paikuse huvikool kutsub kaasa lööma

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paikuse huvikooli lapsed tänavusuvises kunstilaagris.
Paikuse huvikooli lapsed tänavusuvises kunstilaagris. Foto: Paikuse huvikool

Eilsest saab Tartu ülikooli Pärnu kolledþi raamatukogus vaadata Paikuse huvikooli täiskasvanute maalistuudio õli- ja akrüülmaale ning kollaaþtehnikas töid. Sügisel alustab maalistuudio oma kolmandat õppeaastat. Stuudio on mõeldud täiskasvanutele, kes soovivad meeldivas seltskonnas ja keskkonnas arendada oma kunstimeelt ja -oskusi.


Esindatud on eri elualade inimesed, kursuslaste hulgas on ARSi kunstistuudio liikmeid, õpetajaid, kunstnikke ja teisi, keda ühendab soov tegelda kunstiga. Juhendaja on kunstnik Annela Raud Selge.



Paikuse huvikool avas oma uksed kaks aastat tagasi Paikuse põhikooli tööõpetusmajas. Esimesel õppeaastal alustati kunstikooliga, tööle hakkas neli gruppi eri vanuses huvilistega, kokku 56 õpilast.



Möödunud aasta septembrist saab kooli multimeediumiringis õppida joonisfilmi tegemist, fotokunsti ja -töötlust.



Käsitöötoas õpetatakse kangale trükkimist, viltimist, lapitehnikaid, klaasitoas saab tutvuda eri tehnikatega, nagu lõikamine, lihvimine, sulatamine, kaunistamine mitmesuguste materjaliga. Valmivad ehted, vitraaþid, klaasist tarbeesemed. Samuti on täiskasvanutel võimalus tegelda keraamikaga.



Eelmisel õppeaastal oli koolis 102 õpilast, neist 35 täiskasvanut. Kooli tegemistega saab tutvuda kodulehel huvikool.haridus.eu. (PP)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles