New Yorgis suri maailma vanim koer

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
147-aastane koer Chanel mullu veebruaris.
147-aastane koer Chanel mullu veebruaris. Foto: AP / Scanpix

Halli karva taksikoer Chanel, kelle nimel oli Guinnessi andmetel maailma vanima koera rekord, heitis reedel oma kodus New Yorgis Long Islandil 21- ehk koera-aastates 147-aastaselt hinge.


Olles sama stiilne nagu tema legendaarne nimekaim, kandis Chanel silmahaiguse tõttu värvilisi kaitseprille ning eelistas kanda kampsuneid, kuna kartis külma, ütlesid eile

AP

-le koera omanikud Denice ja Karl Shaughnessy.

Elavaloomuline taksikoer oli vaid kuus nädalat vana, kui tollal USA sõjaväes teeninud Denice ta ühest Virginia osariigi varjupaigast endale võttis ja seejärel temaga koos Saksamaal üheksa aastat veetis.

Seal olevat koerale meeldinud köögilaualt võipakke pätsata ning need siis elutuppa diivanipatjade alla peita. Samuti meeldis talle šokolaad, ehkki seda peetakse üldiselt koerte jaoks kahjulikuks, ütles omanik.

Pärast seda, kui Karl Shaughnessy märkas, et Guinnessi rekordite raamatus pole kellelegi maailma vanima koera tiitlit omistatud, otsustas ta Chaneli kandidatuuri esitada.

Guinnessi esindajad andsidki koerale tänavu mais ühe loomatoidufirma poolt korraldatud sünnipäevaüritusel vastava sertifikaadi üle.

Chanel liigutas end omanike sõnul iga päev ja sõi oma koeratoidu kõrvale kodus valmistatud kanaliha. Pikaealisust põhjendavad nad aga jumala abiga. «Koerad on jumala poolt meie üle valvama saadetud inglid,» ütles Denice Shaughnessy.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles