Ait teeb sügisel jälle uksed lahti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Pärimusmuusika ait avab uue hooaja 11. septembril peoga, kus astub üle pika aja publiku ette Viljandi kultuuriakadeemia rahvamuusika eriala esimese lennu tudengite loodud ansambel Alle-aa.


Taas võib lavalaudadel näha ka suvistel festivalidel publikumagneti rasket koormat kandnud duot Minu Isa Oli Ausus Ise ning lüüa tantsu lõõtsameeste Siim Rikkeri, Juhan Uppini, Asso Indi, Enrik Visla, Toomas Oksa ja Ain Lindvesti mängu saatel.

1990. aastate algul kultuuriakadeemia hõlma all populaarsust kogunud Alle-aad peetakse õigustatult Eesti pärimusmuusika esimeseks lipulaevaks. Kollektiiv paistis silma mitmekesise repertuaari ja avatud vaimu poolest, hoolimata tõigast, et selle suurus muutus pidevalt, kõikudes koguni vahemikus 5-13.

Ehkki aeg-ajalt on Alle-aa liikmed muusikasündmustel koos musitseerinud, võib väita, et ansambel lagunes, kui osalised olid lõpetanud õpingud Viljandi kultuuriakadeemias ning paljud siirdusid mujale. Nüüd lähevad nad uuele katsele.

Hooaja avapidu jätkub hilistel õhtutundidel aida klaasosas. DJ P. Julm, kellele sekundeerivad tuntud pärimusmuusikud, serveerib seal moodsat tantsumuusikat.

Algaval hooajal on uue formaadina aida programmi võetud igakuine perehommik, mille eesmärk on teha pärimusmuusikaga sinasõbraks lastega pered.

Nagu eelmisel hooajal, on tänavugi kavas koos kultuuriakadeemiaga korraldatavad omakultuuriakadeemia loengud ning kontsertkohtumised.

Aida uksed on sügiskuudel huvilistele valla tööpäeviti kella 9-21 ning nädalavahetustel kella 11-21.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles