Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Kurgi-sealiha riisihautis

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Kurgi-sealiha riisihautis
Kurgi-sealiha riisihautis Foto: Sille Varblane

See oli mu teine katsetus praadida värsket kurki ja toit tuli päris hea. Üks minu üsna valiv laps ütles, et see oli parim toit, mis ma teinud olen. See on muidugi ilmselge liialdus, aga minek oli sellel toidul küll hea.


600 g seafileed


1 pikk kurk


1 suvikõrvits


jahu paneerimiseks


õli praadimiseks


soola praetud lihaviiludele


1/4 laimi mahl


pipart


2 sibulat


700 g keetmata riisi


3 l vett


1 spl + 1,5 tl soola keeduvette


3 spl tomatipastat



Lõikasin poolkülmunud liha õhukesteks viiludeks, paneerisin jahus ning praadisin mõlemalt poolt pruuniks ja pehmeks. Pruunistatud poolele raputasin soola ja pipart.

Kurgi ja suvikõrvitsa lõikasin õhukesteks viiludeks ning praadisin pannil pruunikaks ja läbipaistvaks, raputasin peale veidi soola ja 1/4 laimi mahla.

Nii liha kui ka köögivilju praadisin kahe panniga. Kui kurgid ja suvikõrvitsad praetud, pruunistasin kiirelt sibularõngad. Tegin need tööd varem valmis.

Õhtul enne söögi tegemist panin suurde potti praetud lihaviilud, kurgi- ja suvikõrvitsarattad ning sibularõngad, pestud riisi, vee, soola, pipra, tomatipasta ja keetsin kõik koos pehmeks.

Nendest kogustest tuleb suurele perele kahe päeva söök.

www.toidupildid.blogspot.com
Tagasi üles