Pärnu Keskraamatukogus õpetatakse ID-kaardi kasutamist

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Keskraamatukogus saab õppida ID-kaardi kasutamist.
Pärnu Keskraamatukogus saab õppida ID-kaardi kasutamist. Foto: Elmo Riig / Sakala

Sel nädalal on kõigil soovijatel kuni laupäevani võimalik omandada ID-kaardi, Mobiil-ID ja e-teenuste kasutamise oskusi Pärnu Keskraamatukogus, kuhu on püstitatud "Ole kaasas!" projekti mobiilne koolitusboks.


"Ole kaasas!" kommunikatsioonispetsialisti Helena Loorentsi teatel saab koolitusboksis läbida personaalse lühikoolituse, mille käigus õpitakse kasutama ID-kaardi ja Mobiil-ID rakendusi ja mugavamaks ning turvalisemaks asjaajamiseks loodud e-teenuseid.

Koolituse läbimiseks tuleb kaasa võtta oma ID-kaart ja selle PIN-koodid. Kui koolitushuvilisel on PIN-koodid kadunud või ununenud, saab uued koodid Kodakondsus- ja Migratsiooniameti büroost (tasuta) või Swedbanki või SEB pangakontorist (teenustasu 30 krooni).

Loorentsi kinnitusel jätkuvad septembris "Ole kaasas!" projekti raames ka arvuti ja interneti ning ID-kaardi, Mobiil-ID ja e-teenuste kasutamise tasuta klassikoolitused, mis toimuvad Mainori Kõrgkoolis, Pärnu Hansagümnaasiumis, Pärnu Täiskasvanute Gümnaasiumis ja Pärnu Vanalinna Põhikoolis. Koolitustele registreerida ning täpsemat informatsiooni koolituste toimumisaegade kohta saab telefonil 618 0180 või internetis aadressil www.olekaasas.ee.

"Ole kaasas!" on Vaata Maailma Sihtasutuse, EMT, Elioni ja Microlinki poolt algatatud inimeste internetti kaasamise projekt. Projekti eesmärk on korraldada arvutialane alg- ja täiendõpe 100 000 inimesele ja tuua internetti kasutama täiendavalt 50 000 peret järgneva 3 aasta jooksul.

Maist alates on üle Eesti läbinud "Ole kaasas!" tasuta koolituse üle 9000 inimese. Koolitusel osalenutel on projekti raames võimalus osta arvuti ning liituda internetiühendusega soodushindadega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles