Moesügis tuleb «lillaline»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse esileedi Carla Bruni-Sarkozy lillas mantlis
Prantsuse esileedi Carla Bruni-Sarkozy lillas mantlis Foto: AFP / Scanpix

Just nagu selle sügise heale ploomisaagile viidates on moeloojad ka lilla värviga suhteliselt heldelt ümber käinud.


Lilla on tõenäoliselt üks neid väheseid värvitoone, mille puhul kipub olema vaid kaks leeri - need, kes seda armastavad ja teised, kes silmaotsaski ei kannata.

Kas on selle põhjuseks tõsiasi, et päris puhast lillat looduses väga palju ei esine - kui needsamad ploomid või sirelid ja vikerkaar välja arvata - või midagi muud, aga miskipärast näeb tänavatel rohkem lillasid autosid kui lillasid kleite. Ja eks selle üle, kas kanarbikuõied on roosakad või lillakad või hoopis lillakasroosad, võib ka vaielda.

Lilla võidukäik või ka tagasitulek moeilma algas tegelikult juba paari aasta eest. Uue ergutava süsti andis sellele aga läinud aasta, kui maailma tuntuimad esileedid Michelle Obama ja Carla Bruni-Sarkozy end lillas varrukateta kleidis näitasid.

Kohe kiiresti ristiti «nähtus» nimega «First Lady Purple» ning daamidel üle kogu maailma, kel käsivarred veel piisavalt trimmis, oli nüüd midagi, millest snitti võtta.

Sel sügisel soovitavad moekunstnikud  lillakarva sviitreid, ülerõivaid ja kotte. Piduliku moega lilla läigib vastu ka õhturõivastuselt ning kinganinaltki. 

Kui lilla seljas kandmiseks endiselt liiga «ploomjas» või «mutilik» peaks tunduma, tasub seda esialgu väiksemas annuses doseerida, peites selle osavalt rätimustrisse või ehetesse. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles