Tuntud muusikud käivitavad suve uute lugudega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirel ajal, mil suvetuuri alguseni on jäänud vaid nädal, leidsid bändiproovi vaheajal pildistamiseks mahti Vanilla Ninja liikmed Lenna Kuurmaa (alt üles), Piret Järvis, Katrin Siska ja nende üks tuurikaaslane Mari-Leen.
Kiirel ajal, mil suvetuuri alguseni on jäänud vaid nädal, leidsid bändiproovi vaheajal pildistamiseks mahti Vanilla Ninja liikmed Lenna Kuurmaa (alt üles), Piret Järvis, Katrin Siska ja nende üks tuurikaaslane Mari-Leen. Foto: Marina Puškar

Suvetuuride hooaja avab «Restart tuur», kus astuvad oma uute lauludega üles HU?, A-Rühm, Mari-Leen ja Vanilla Ninja, kelle kõigi esinemistele saab kaasa elada ka raadio otse-eetri vahendusel.

Neli tuntud tegijat esitlevad oma vastvalminud materjali üheksa päeva jooksul kaheksal kontserdil, mida saab kuulata ka raadio Sky Plus otse-eetris.


Ansambli HU? jaoks on tuur esimene suurem ülesastumine. «Esitame suhteliselt lühikese kava – vaid kolm lugu meie debüütalbumilt «Film» –, aga ma ootan esinemisi väga, sest kollektiivina HU? oleme vähe kontserte andnud,» ütles ansambli solist Hannaliisa Uusma. Bändi produtsendi DJ Criticali sõnul on kõigil, kel seostub HU? vaid lauluga «Absoluutselt», võimalus saada ansamblist parem ülevaade.

A-Rühm ootab HU? esinemist


A-Rühm tähistab turneega oma 10. sünnipäeva ning ilmutab selleks puhuks suvesingli. Räppar Kaarel Kose ehk Kozy ütles, et A-Rühm on vahepeal jõudu kogunud ja nüüd tehakse ettevalmistusi sügisel ilmuva mix­tape’i jaoks. «Esitame nii uuemat kui vanemat loomingut ja ehk kuuleb Cool D ja G-Enka soololugusidki,» vihjas ta.


Kose lisas, et ootab suure huviga HU? etteastet, sest A-Rühma liige DJ Critikal astub üles ka selles koosseisus. «Vanilla Ninjat on laval alati ilus vaadata, aga neid on juba kuuldud küll. Aga HU?-d pole live-kontserdil näinudki,» nentis Kose.


Ka Mari-Leen laulab uusi lugusid oma teiselt stuudioalbumilt «1987». «Kindlasti kuuleb esiksinglit «Printsess»,» ütles Mari-Leen. «Tegelikult olen veel Eurovisiooni lainel ega tea päris täpselt, mis kontserdil juhtuma hakkab,» lisas Serbiast naasnud lauljatar.


Mari-Leenu debüütalbumilt «Rahutu tuhkatriinu» sündis viis edukat raadiosinglit ja tegemist oli viimaste aastate Eesti ühe enammüüduma plaadiga.


Vanilla Ninja astub Eesti suvetuuril üles pärast viieaastast vaheaega. Lenna Kuurmaa sõnul on ansambli liikmed rõõmsad, sest pärast Euroopas saavutatud edu ei ole nad Eestis tuuridel osalenud. «Teeme seda eriti hea meelega!» ütles Kuurmaa.


Piret Järvis rääkis, et umbes tunnisel kontserdil laulavad nad nii uusi kui ka vanu lugusid. «Teeme mõned lood akustiliselt ja laulame ühte eriti vana laulu – seda laulsime viimatisel Eesti tuuril,» vihjas Järvis.


Raadio teeb otseülekandeid


Vanilla Ninjalt kuuleb ka nende uusimat lugu «Crashing Through The Doors», mille muusika kirjutas ansamblist Roxette tuntud Per Gessle ning millele on sõnad kirjutanud Lenna Kuurmaa ja Piret Järvis.
Tuuriga sõidab kaasa ka Sky Plusi suveauto, kust tehakse ülekandeid kontsertidelt ja intervjuusid artistidega – nii saavad kuulajad teada, kus bändid parasjagu on või kuidas ühest kontserdipaigast teise liiguvad.


Kontserdid algavad kell 20 ja lõppevad hiljemalt kell 23.

«Restart tuur»


4. juunil Viljandi laululaval
5. juunil Põlva Intsikurmu laululaval
6. juunil Haapsalu piiskopilinnuse õuel
7. juunil Pärnu vallikäärus
8. juunil Rakvere linnuses
10. juunil Tartu laululaval
11. juunil Rapla laululaval
12. juunil Tallinna lauluväljakul

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles