Pilistveres tuleb suur pidu

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilistvere rahvamaja oma sajandal aastapäeval
Pilistvere rahvamaja oma sajandal aastapäeval Foto: AFP / Scanpix

Laupäeval tähistab Kõo vald Pilistvere rahvamaja 100. ja raamatukogu 130. aastapäeva.



«Üritus tuleb XX sajandi külapeo stiilis ja kestab peaaegu terve päeva,» ütles valla kultuurijuht Jane Nirgi, kes ühtlasi korraldab Pilistvere rahvamaja tegevust.



Ta nimetab seda kogu Pilistvere peoks, kus on igaühele midagi. Raamatukogu on lahti ning seal ja teisteski ruumides näeb väljapanekuid Pilistvere külast ja ajaloost; ilmub kohalik ajaleht ning lapsed saavad hobusega sõita.



Kultuurijuht rääkis, et päeva juhatab kell 13 sisse tänujumalateenistus Pilistvere kirikus, kus Bonzo esitab ärkamisaja laule. Seejärel kandub tegevus rahvamajja. Neid, kes tahavad juubilare tervitada, oodatakse kell 14.30. Kell 18 esitavad maakonna omavalitsusjuhid näitemängu «Naisvallavanem».



Kell 19 algavad kohalike isetegevuslaste etteasted. Esinevad rahvamaja mõlemad rahvatantsutrupid Vilgar ja Labajalg ning oma segakoor ja orkester. Näitering Põrpijad toob lavale «Kalevipoja» tänapäevase versiooni.


Keskööl pakutakse Pilistvere järvel tulede vaatemängu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles