Suitsutatud seakeel kaktuse viigimarja-kiivi salsaga

, kokandushuviline
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsetatud seakeel kaktuse viigimarja-kiivi salsaga
Suitsetatud seakeel kaktuse viigimarja-kiivi salsaga Foto: Toomas Tamm

Tähelepanelik poekülastaja on kindlasti märganud meie poelettidel müüdavat kaktusvilja ehk teise nimega kaktuse viigimarja.

Marja viljaliha on kollakasrohelist või erkpunast värvi ja lõhnalt meenutab ta arbuusi. Kes juhtub Kanaari saartele, proovigu kindlasti seal valmistatavat kaktusviljamoosi.

Suitsutatud seakeel kaktuse viigimarja-kiivi salsaga

Valmistamiseks vajad suitsutatud seakeelt, rohelist salatit, kaktusvilja, kiivit, mett, oliiviõli, brändit ja arbuusi. Lõika seakeelest õhukesed viilud ja lao taldrikule lehvikuks.

Valmista salsa: lõika kaktuse viigimarjalt otsad ära ja koori nahk maha. Eemalda seemned ja tükelda viljaliha väikesteks kuubikuteks. Koori kiivi ja tükelda kuubikuteks. Lisa tükeldatud arbuusi kuubikud, oliiviõli, mesi, brändi ja musta pipart. Erinevat sorti salatid rebi väiksemaks ja maitsesta salsaga. Ülejäänud salsa serveeri seakeele kõrvale.

Seakeelesalat röstileival
1 portsjon

seakeel 80 g
sibul 20 g
paprika 20 g
küüslauku 1 küüs
leiba 2 viilu
võid 1 spl
toorjuust 20 g
vahukoor 10 g.
mädarõigast

Lõika leivast väikesed kuubikud ja prae võiga koos küüslauguga krõbedaks. Tükelda seakeel, sibul ja paprika kuubikuteks. Lisa praetud leib, ürditoorjuust ja kergelt vahustatud vahukoor. Maitseks lisa mädarõigast, soola ja pipart. Sega korralikult läbi. Serveeri praetud ja küüslauguga ülehõõrutud leival.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles