Suitsutatud seakeel kaktuse viigimarja-kiivi salsaga
Valmistamiseks vajad suitsutatud seakeelt, rohelist salatit, kaktusvilja, kiivit, mett, oliiviõli, brändit ja arbuusi. Lõika seakeelest õhukesed viilud ja lao taldrikule lehvikuks.
Valmista salsa: lõika kaktuse viigimarjalt otsad ära ja koori nahk maha. Eemalda seemned ja tükelda viljaliha väikesteks kuubikuteks. Koori kiivi ja tükelda kuubikuteks. Lisa tükeldatud arbuusi kuubikud, oliiviõli, mesi, brändi ja musta pipart. Erinevat sorti salatid rebi väiksemaks ja maitsesta salsaga. Ülejäänud salsa serveeri seakeele kõrvale.
Seakeelesalat röstileival
1 portsjon
seakeel 80 g
sibul 20 g
paprika 20 g
küüslauku 1 küüs
leiba 2 viilu
võid 1 spl
toorjuust 20 g
vahukoor 10 g.
mädarõigast
Lõika leivast väikesed kuubikud ja prae võiga koos küüslauguga krõbedaks. Tükelda seakeel, sibul ja paprika kuubikuteks. Lisa praetud leib, ürditoorjuust ja kergelt vahustatud vahukoor. Maitseks lisa mädarõigast, soola ja pipart. Sega korralikult läbi. Serveeri praetud ja küüslauguga ülehõõrutud leival.